Lifestyle· 2 min citire

Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook după ce mori. Cum poți să-l lași "moștenire" unui prieten

Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook după ce mori. Cum poți să-l lași "moștenire" unui prieten

Ce se întâmplă cu contul tău de Facebook după ce mori. Cum poți să-l lași "moștenire" unui prieten

Realitatea.NET
Scris de Realitatea.NET Publicat: 22 apr. 2016, 11:47

Peste un miliard de persoane din întreaga lume au astăzi cont de Facebook. Se pare însă că, dintre acestea, câteva milioane au decedat între timp. Ce se întâmplă, așadar, cu paginile personale de pe rețeaua de socializare, după ce un utilizator moare?

După ce un utilizator al rețelei de socializare Facebook moare, se pot întâmpla trei lucruri:

1. Contul devine "in memoriam"

Dacă specialiștii rețelei de socializare sunt informați că o persoană a murit, automat contul acesteia va deveni "in memoriam". Asta înseamnă că sub numele utilizatorului apare cuvândul "Remembering", pagina rămâne în continuare vizibilă, iar prietenii pot să dea Like-uri sau să redistribuie conținut de pe aceasta. Pe de altă parte, profilul respectiv nu va mai apărea ca sugestie de prietenie pentru alte persoane, iar notificarea privind ziua de naștere - dacă aceasta era vizibilă înainte - va fi dezactivată.

2. Contul este șters

După ce Facebook este notificat că o persoană a decedat, contul poate fi șters definitiv. Pentru a activa această opțiune în timpul vieții, utilizatorul trebuie să parcurgă pașii următori: Settings --> Security --> Legacy Contract. Acolo trebuie bifată opțiunea "Account Deletion".

3. Contul rămâne "moștenire"

Utilizatorul poate desemna o persoană care să-i administreze contul după moarte. "Moștenitorul" va putea să răspundă noilor cereri de prieteni sau să schimbe poza de profil, dar nu va avea acces la mesajele vechi și nici nu vor putea posta în numele celui decedat. Pentru a activa această opțiune, trebuia urmați aceiași pași ca la punctul 2, singura deosebire fiind că în loc să bifezi "Account Deletion", trebuie să adaugi numele celui care vrei să îți preia contul.


Distribuie articolul

Urmărește știrile Realitatea.NET și pe Google News

Justitie

Mai multe știri din Lifestyle