Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă când mănânci cel mai iute ardei din lume. Reacţiile sunt incredibile

Wednesday, 09 December 2015, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Cel mai iute ardei din lume se numește Carolina Reaper şi face parte din specia Capsicum chinese. Este cultivat de Compania PuckerButt Pepper cu sediul în Fort Mill, Carolina de Sud, SUA.

Sean Evans şi Chili Klaus printre puţinii, dacă nu singurii, care au avut curajul să mânânce un întreg ardei din această specie.

"E foarte gustos şi are un miros uşor fructat. Trebuie mestecat bine, pentru că altfel te doare stomacul foarte tare. Trebuie mestecat de cel puţin 10 ori înainte de a fi închiţi", explică Evans înainte de a gusta.

După ce aceştia mănăncă ardeii, reacţiile lor, ce pot fi urmărite de la minutul 08.15 al filmuleţului, sunt incredibile: ardeiul este atât de iute încât cei doi lăcrimează, se înroşesc la faţă, au dureri de cap, ba chiar se plâng că simt o usturme chiar şi în urechi.

"La naiba! Este extrem de iute!", exclamă unul dintre ei.

Carolina Reaper este considerat de oficialii Guinness World Records ca fiind cel mai iute chilli din lume începând cu 7 august 2013.  Pe Scara Scoville înregistrează, în medie, 1,569,300 de unități, cu anumite exemplare ajungând până la 2,200,000. Spre comparație, precedentul ardei iute aflat pe primul loc în lume, numit Trinidad Scorpion "Butch T" și cultivat de australienii de la Chilli Factory, măsura "doar" 1,463,700 unități de iuțeală.

Scara Scoville, inventată în 1912 și numită după farmacistul american Wilbur Scoville, măsoară nivelul capsaicinei din ardeii iuți. La rândul ei, capsaicina este o substanță chimică ce stimulează receptorii nervoși de la nivelul tegumentelor, în special a mucoasei nazale și bucale, dând o senzație de arsură.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE