Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cartela SIM atât de bună să te țină anonim, că nici SRI nu te-ar găsi când dai telefon

Wednesday, 08 May 2019, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

O companie din Marea Britanie testează o cartelă SIM doar de date, care blochează pe telefon orice trafic care nu-i sigur. Compania se numește Brass Horn Communications și promite cartela pentru 2019. 

Însă cartela asta SIM oferă o soluție mai restrictivă, în cazul în care alte abordări nu funcționează. Ea se bazează pe internetul ascuns, deja folosit de milioane de oameni pentru magazine online sigure sau anonime, dar și pentru trafic de diverse tipuri.

Internetul ascuns poate fi accesat prin protocolul Tor. Dar acum e revoluția. Să te folosești de anonimitatea rețelei Tor pe un telefon mobil, care practic ascunde identitatea ta reală față de site-ul pe care ai intrat, e ce ne-am dori în aceste zile. 

Ca să înțelegi cum poate funcționa cartela, trebuie să știi cum există Tor. E un sistem, în esență, administrat de voluntari.

Când cineva folosește Tor pe computer sau telefon, practic trece traficul prin mai multe servere, înainte să ajungă la destinația finală, cum ar fi un site. Iar acest circuit ascunde identitatea celui care accesează site-ul. Nici proprietarul site-ului, nici altcineva nu poate afla cine vizitează platforma.

Cea mai comună modalitate de a accesa Tor este cu Tor Browser Bundle, de pe desktop, sau cu aplicația Orbot de pe Android. Dar până acum n-a fost niciodată integrat într-o cartelă SIM. Aceasta se numește Onion3G și numele vine de la modul în care funcționează Tor: împarte internetul așa cum e construită o ceapă, cu mai multe foi. 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE