Canapele extensibile: avantaje și dezavantaje

Monday, 18 November 2019, 17:28, Sursă: Realitatea.NET

Atunci când vorbim despre amenajarea casei, avem în vedere și înlocuirea obiectelor de mobilier. Din acest motiv, există numeroase persoane care preferă să aleagă canapelele extensibile în locul celor clasice sau chiar în locul patului.

Adaugă părerea ta

 În acest articol, îți prezentăm care sunt avantajele și dezavantajele canapelelor extensibile, care reprezintă soluția ideală pentru living, dormitor sau pentru locuințele în care spațiul reprezintă o problemă. Află tot ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unei canapele extensibile, în rândurile de mai jos.

Avantajele unei canapele extensibile

Principalul avantaj al folosirii unei canapele extensibile este dat de utilitatea unui astfel de obiect de mobilier, care poate să fie folosit atât pe post de pat, cât și pe post de canapea, în camera de zi sau în dormitor. În cazul în care nu beneficiezi de un spațiu generos, o canapea extensibilă te ajută să economisești spațiu și îți oferă locuri de dormit suplimentare, atunci când ai musafiri în vizită. 

Poți opta pentru canapele extensibile cu 2 sau 3 locuri, care să-ți ofere confortul necesar atunci când vrei să te bucuri de câteva momente de relaxare sau îți dorești să dormi. În plus, canapelele extensibile pot fi achiziționate în numeroase culori și modele, astfel încât să le poți asorta cu ușurință cu celelalte obiecte de mobilier sau cu design-ul unei încăperi. Totodată, poți lua în calcul modele de canapele extensibile fabricate din materiale rezistente și ușor de întreținut, de care să te bucuri pentru perioade îndelungate. 

Nu în ultimul rând, canapelele extensibile de calitate, precum cele de la Maxinova, îți oferă și spații generoase pentru depozitare, prin intermediul locurilor în care poți plasa pernele sau pilotele. O canapea extensibilă poate fi așezată în orice colț al camerei și îți oferă confort pentru a urmări un film sau pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

Dezavantajele unei canapele extensibile

Din fericire, achiziționarea unei canapele extensibile nu presupune numeroase dezavantaje, însă există lucruri de care trebuie să ții cont, astfel încât să poți evita eventualele neplăceri. De regulă, o canapea extensibilă este mai grea și nu poate fi mutată cu ușurință dintr-o cameră în alta. În plus, există și canapele mai late, care sunt mai greu de transportat pe scări. 

Atunci când ai în vedere achiziționarea unei canapele extensibile, trebuie să ții cont că nu toate modelele sunt special proiectate pentru dormit, motiv pentru care pot deveni incomode. Totuși, poți găsi cu ușurință și canapele extensibile de calitate, excelente pentru un somn odihnitor. Ține cont întotdeauna de mărimea camerei în care vrei să plasezi o canapea extensibilă, astfel încât să nu îți aglomereze și mai mult încăperea.

Criterii de care să ții cont în achiziționarea unei canapele extensibile

O canapea extensibilă te ajută să câștigi locuri suplimentare pentru dormit și arată excelent într-o cameră modernă, însă există câteva lucruri de care trebuie să ții cont, înainte să cumperi un astfel de obiect de mobilier. Astfel, dacă vrei să achiziționezi o canapea extensibilă special pentru dormit, este indicat să verifici atât calitatea saltelei, cât și a mecanismului de extensie, pentru a te convinge de gradul de confort pe care îl oferă. 

În plus, înainte de a cumpăra o canapea extensibilă, trebuie să alegi materiale care să se potrivească cu nuanțele pereților și care să fie ușor de întreținut, astfel încât să nu petreci mult timp redecorând. Cel mai important lucru ține de măsurarea lățimii holului și a ușilor prin care trebuie să treci canapeaua extensibilă. Odată cu acest lucru, vei reuși să îndepărtezi teama de a vedea că un astfel de obiect de mobilier nu poate fi integrat în camera dorită, din cauza dimensiunilor sale. Măsoară cu atenție spațiul de care dispui și ține cont de locul în care vrei să plasezi canapeaua extensibilă, astfel încât să se integreze în decor.

Materialele din care este realizată o canapea extensibilă sunt deosebit de importante, deoarece acest obiect de mobilier este mult mai utilizat decât o canapea clasică, fixă. Poți alege canapele cu sistem de extensie din plastic, lemn sau metal, cele mai rezistente fiind cele din metal, recomandate atunci când canapeaua va fi folosită intens.

Sursa foto: pexels.com