Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 sfaturi pentru o vacanță reușită în Hurghada (P)

Wednesday, 25 March 2020, 22:39 Sursă: Realitatea.net

1. Negociază orice vrei să cumperi

Vei auzi probabil această recomandare în orice țară arabă pe care o vei vizita, iar Egiptul nu face excepție. De foarte multe ori produsele nu au prețul afișat, iar vânzătorul stabilește acest aspect în funcție de fiecare client în parte. Astfel, e foarte posibil să îți ceară un preț foarte mare, departe de cel real. 

De aceea, ar fi bine să nu te grăbești și să negociezi, indiferent ce vrei să cumperi. Nu este ceva jignitor pentru egipteni, dimpotrivă! Lor le place să se tocmească și o să vezi că dacă intri în joc vor fi încântați să discute cu tine. La final, ai toate șansele să pleci din magazin cu mai multe produse decât intenționai să cumperi, la prețul unuia singur.

2. Fă scufundări

Marea Roșie este locul ideal pentru scufundări și snorkeling! Ai ocazia să admiri peștii colorați și coralii, iar dacă nu ai experiență poți să te înscrii pentru lecții de scufundări. Nu costă mult, iar experiența este una deosebită pentru oricine adoră natura și înotul. O activitate de acest fel este binevenită după o zi de lenevit la plajă și poate fi distractivă chiar și pentru copii. 

Imagine
În Hurghada sunt multe agenții locale de turism care organizează scufundări, prin urmare vei avea de unde alege. E posibil să primește reclame despre aceste oferte chiar în timp ce stai pe plajă sau la piscina hotelului. Dacă nu ai încredere în agențiile locale, cere o recomandare la recepția complexului unde te-ai cazat. Cei de acolo știu cu siguranță care sunt cele mai bune oferte și cele mai serioase agenții și te pot ajuta cu rezervarea.

3. Mergi cu submarinul

O experiență deosebită de care poți avea parte în Hurghada este o excursie de câteva ore la bordul unui submarin. Vor fi clipe de neuitat, mai ales dacă ai copii! Submarinul are pereți de sticlă, astfel încât vei putea să admiri, în siguranță, peștii care înoată pe lângă tine, recifele de corali, dar și mai multe epave de corăbii și statui, care au fost puse special în anumite locuri pentru excursii de acest fel. Aventura durează aproximativ 3 ore, iar prețul este accesibil.

4. Înscrie-te în excursii opționale

Dacă vrei să descoperi farmecul Egiptului nu este suficient să stai la plajă. Cere oferte de la agențiile locale de turism sau de la recepția hotelului și mergi măcar într-o excursie opțională. Multe dintre acestea sunt accesibile și ai ocazia să vizitezi vestigii arheologice neprețuite. 

Probabil nu vei ajunge la piramide, pentru că sunt foarte departe de Hurghada, însă poți vizita alte obiective istorice, la fel de interesante. Spre exemplu, te poți înscrie într-o excursie de o zi la Luxor, unde vei vizita un complex impresionant de temple antice. Tot în această zonă se află Valea Regilor, uriașul cimitir al faraonilor, unde este și mormântul lui Tutankhamon.

Imagine

5. Savurează preparatele culinare locale

Ar fi păcat să mergi în Egipt și să nu savurezi preparatele locale! Arabii au mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, chiar și pentru vegetarieni. Ai însă grijă la condimente! Egiptenii mănâncă de obicei mai picant. 

În Hurghada poți testa multe preparate tradiționale pe bază de carne sau legume, dar și foarte multe fructe cultivate local. Nu ezita să încerci wara’a aynab (un fel de sarmale în foi de viță), tahina (pastă de susan), baba ghanoug (vinete cu tahina), hummus (piure de năut) și aish baladi (pâine tradițională).

Ține cont de aceste recomandări și bucură-te de o vacanță de neuitat în Hurghada!


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE