Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 lucruri pe care să le faci în Egipt (P)

Monday, 02 March 2020, 16:30 Sursă: Realitatea.net

Iată 5 lucruri pe care poți să le faci dacă vei ajunge în această fabuloasă țară
 
1. Degustarea gastronomiei locale

Pentru a experimenta cultura egipteană, unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face este să te bucuri de gastronomia locală, precum un mic-dejun tipic egiptean, ful medames, compus dintr-un piure din boabe de fasole fava, lipie, ou fiert, humus și legume. Gastronomia egipteană, care are la bază specificul nord-african, are și influențe din partea culturilor culinare arabe și grecești. Un alt preparat specific este koshari, realizat din linte, orez, macaroane, năut, sos de roșii, ceapă, condimente și ulei. Alte delicatese sunt bine cunoscutele shaorma și falafel, dar și delicioasa prăjitură basbousa.

2. Călătoria prin deșert

În apropierea platoului de la Giza sunt foarte multe vestigii care scot la lumină cultura originală a Egiptului, precum mormintele faraonilor Khufu, Khafre, Menkaure, mormântul reginei Khentkaus I, ori satul constructorilor piramidelor. Aceste vizite pot fi prilejul potrivit pentru a ajunge la ele călătorind prin deșert cu mașini de teren, ori pe cămile.

3. Safari în deșert

În pofida mediului arid, deșertul este o atracție interesantă, mai ales pentru safari. Așa poți ieși din agitația urbană, evitând astfel gălăgia locurilor turistice. Cu ajutorul unui ghid, vei ajunge într-o așezare de beduini și vei avea bucuria de a le cunoaște stilul de viață, conversând cu ei la un ceai, narghilea, ori la o gustare tradițională, ce constă într-o pită înmuiată în ulei și apoi în condimente. Seara te vei îndrepta spre o oază din deșert, unde vei lua cina în aer liber, apoi vei asista la un spectacol de dans tradițional și vei putea privi la cerul înstelat printr-un telescop.
Tot cu prilejul unui safari, poți practica un sport interesant, și anume sandboarding, mai ales că dunele deșertului pot atinge înălțimi și de 140 de metri.
 
4. Sporturi nautice și acvatice în resorturi de lux

Hurghada, Sharm el Sheikh şi alte obiective turistice populare de pe litoralul Mării Roșii sunt locații perfecte pentru o croazieră pe Nil. Este o vorbă care spune că „Egiptul este darul Nilului”, în sensul că, datorită acestui fluviu, vechii egipteni au reușit să cultive pământurile bogate ale malurilor și deltei sale și să întemeieze o civilizație.

În aceste stațiuni poți practica sporturi nautice precum windsurfing, snorkeling și scufundări la adâncime. Sunt centre de scufundări cu instructori specializați care organizează excursii de o zi sau mai multe la recifurile de corali din Taba, la epavele din Shaʼab Abu Nuhas, ori la digurile verticale din Ras Mohammed. Datorită diversității florei și faunei marine, Marea Roșie este numită de egipteni "Grădina lui Allah".

Trebuie să știi că este interzisă cu desăvârşire scoaterea din ţară a fragmentelor de corali, a speciilor de pești (balon) şi a scoicilor marine, acestea fiind considerate de autorităţile egiptene obiecte de contrabandă.
 
5. Drumeție pe Muntele Sinai

Cele mai multe oferte de sejururi în Egipt includ și vizita la Muntele Sinai, sau Muntele lui Musa, cum este cunoscut de egipteni, la poalele căruia se află cea mai veche mănăstire creștină, Sfânta Ecaterina. Muntele care se ridică în fața acestei mănăstiri ortodoxe are o înălțime de 2.285 metri, dar în pofida distanței de parcurs, vei avea parte de o priveliște impresionantă. De obicei, urcarea pe Muntele Sinai se face noaptea, tocmai pentru ca drumeția să se încheie înainte de răsăritul soarelui, dar și pentru a evita temperaturile toride ale zilei. Cel mai înalt vârf este Muntele Caterina, care are înălțimea de 2629 metri.

Dacă nu ți-ai programat încă o vacanță în acest an, vei putea găsi numeroase oferte last minute pentru Egipt care să nu îți depășeașcă bugetul și, astfel, să ai parte de o experiență de neuitat. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE