3 jucării educative pentru copii

Monday, 18 November 2019, 15:29 Sursă: Realitatea.NET

A fi părinte este mai mult decât un privilegiu. Este șansa prin care-ți redescoperi spiritul ludic ascuns în adultul de azi. Alături de copiii tăi reînveți magia jocurilor și trăiești, jucându-te cu ei, bucuria în stare pură.

Adaugă părerea ta

Este adevărat, jucăriile din prezent sunt mult mai interesante decât cele pe care le aveai atunci când erai copil. Datorită diversității lor, reușesc cu succes să capteze constant atenția și interesul copiilor. Au caracter inițiatic, susțin abilitățile esențiale pentru o dezvoltare armonioasă.

Jucăriile sunt instrumente foarte bune de învățare, având tot felul de funcții și caracteristici pe care cei mici le testează cu mare entuziasm. JadFlamande îți prezintă trei jucării educative care pot reprezenta o modalitate plăcută și eficientă prin care poți introduce natural în viața copilului concepte noi și interesante de la vârste fragede.

Seturi de construit Papo

Încă de mici, copiii dau frâu liber creativității, reușind să creeze lumi imaginare. Piesele de construit Papo le antrenează imaginația și îi ajută să evadeze din cotidian, punându-le la dispoziție diverse decoruri. Atunci când sunt făuritorii unui nou univers, copiii își doresc să-și povestească despre acesta, ceea ce le va spori îmbunătățirea vocabularului. Pot face castele, corăbii, turnuri de apărare, grajduri. Fiecare dintre acestea vor fi însoțite de descrieri ample, hiperbolizate, menite să-ți divulge ideea lor creativă.

Fără prea mult efort, pot merge în Safari, la Polul Nord sau în ținutul dinozaurilor. Li se dezvoltă astfel orientarea în spațiu prin îmbunătățirea abilităților vizual-spațiale, lucru care le va fi de mare ajutor pentru atunci când vor învăța să citească.

Materialele folosite pentru realizarea seturilor au în componență materiale de bună calitate, lipsite de orice risc de accidentare. Piesele se asamblează ușor, oferind posibilități infinite de joacă datorită compatibilității lor. Jocurile pot fi individuale sau de grup, reușind să fie, în egală măsură, atât pe placul baiețeilor, dar și al fetițelor.

Construcția le va stimula răbdarea și concentrarea. Odată ce reușesc să ducă la bun sfârșit construcția finală, vor căpăta mare încredere în forțele proprii.

Păpuși Santoro Gorjuss 

Este de notorietate faptul că fetițele iubesc păpușile. Indiferent de forma sau mărimea lor, acestea reprezintă mereu o opțiune pentru joc. Joaca cu păpușile nu numai că le stimulează imaginația, dar le învață să deprindă mici reguli sociale. Păpușile sunt îmbrăcate, hrănite, culcate asemeni lor, merg în colectivitate, ba chiar se pot și angaja, după dorințele și creativitatea fiecărui copil.

Păpușile Santoro Gorjuss sunt pe placul tuturor fetițelor, datorită aspectului foarte plăcut. Fiecare exemplar este minuțios realizat, pictat manual. Sunt plăcute la atingere, de mici dimensiuni, numai bune de purtat peste tot. La grădiniță, în parc sau acasă, păpușile din această colecție vor fi adevărate partenere de joacă pentru fetițe. Le pot ajuta să își antreneze abilitățile de comunicare verbală și non-verbală. Păpușile înțeleg întotdeauna ce li se spune, astfel că cei mici se simt stimulați și încurajați să le vorbească. Acestea sunt disponibile în mai multe variante, au diverse texturi sau culori. Cu siguranță vor vrea să le achiziționeze pe toate, fiecare este specială în felul ei.

Figurinele Papo

Cei mici adoră figurinele de orice tip. Fie că înfățișează animale (sălbatice, marine, domestice), pirați, clădiri, cavaleri ori personaje preistorice, figurinele Papo sunt mereu alegerea potrivită.

Sunt recomandate pentru rezistență, flexibilitate și buna reproducere a personajelor. Seamănă izbitor cu variantele lor reale, oferindu-le copiilor șansa de a se juca cu animalele văzute la zoo, eroii din benzile desenate. În timp ce se joacă cu ele, copilul descoperă și învață ușor tipurile de animale actuale, dar și pe cele din trecut. Le pot realiza decoruri reprezentative pentru mediul în care trăiesc, le pot construi  căsuțe ori le pot insera în povești. Jocurile pot fi variate, complexe și interesante pentru toată familia. Figurinele Papo sunt confecționate manual, astfel încât nu există nici cel mai mic pericol de accidentare. 

Unul din lucrurile care ne frământă cel mai tare pe noi, părinții, este oferirea unei dezvoltări permanente copiilor noștri. Educația și descoperirea lumii încep prin joacă și, tocmai de aceea, atunci când le alegem jucării, trebuie să punem accentul pe utilitate și dezvoltarea abilităților.

Atunci când cumperi o jucărie pentru copiii tăi, ține cont de preferințele lor! Poate ți se pare o adevărată investiție, dar dacă pe ei nu îi atrage, va rămâne intactă pe fundul lăzii cu jucării.Trebuie să alegem lucruri care îi ajută să evolueze și care îi țin ocupați mai mult de 5 minute. Spor la joacă!