Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Uraganul Dorian a lovit Bahamas și se apropie de Florida. Efecte devastatoare

Monday, 02 September 2019, 09:27 Sursă: REALITATEA.NET

Ciclonul de categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, unul dintre cele mai puternice înregistrate vreodată în Atlantic, a atins insula principală din Abacos, la Elbow Cay şi la Great Abaco.

Dorian este însoțit de vânt ce atinge 295 km/h dar rafalele pot depăşi 350 km/h. De aceea este mai puternic decât Gilbert din 1988, decât Wilma produs în 2005 şi decât uraganul din 1935. Doar Allen, produs în 1980 era acompaniat de vânt ce atingea 305 km/h.

Viteza de deplasare este lentă: 1,6 km/h ceea ce face ca efectele catastrofice să fie şi mai mari, a avertizat Centrul naţional american al uraganelor, aflat la Miami.

În categoria 5 au fost plasate Katrina – uraganul care a devastat New Orleans în 2005, Irma şi Maria care au produs pagube importante în Antile în 2017.

După Bahamas, uraganul calificat «monstruos» de către preşedintele Donald Trump, ar urma să continue spre nord-vest, catre Florida.

Încă nu este cert dacă va atinge pământul în Florida dar nivelul de alertă a fost mărit pentru mai multe zone de pe coastă.

Autorităţile din Palm Beach au ordonat evacuarea zonelor de coastă. Georgia şi Carolina de Nord au fost plasate de asemenea sub alertă.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN