Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ungaria va construi gard dublu de-a lungul întregii frontiere cu Serbia

Wednesday, 12 August 2015, 21:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Este necesar un gard dublu de-a lungul întregii frontiere cu Serbia, pe distanţa de 177 de kilometri", a declarat Janos Lazar.

"În unele zone ale frontierei există deja gard metalic dublu. Măsura va fi extinsă de-a lungul întregii frontiere, deşi au existat doar câteva tentative de tăiere a gardului", a explicat Lazar.

"Gardul construit la frontiera cu Serbia este o măsură temporară, luată împotriva migraţiei ilegale şi contrabandei, nu împotriva refugiaţilor politici", a spus oficialul ungar.

În plus, Guvernul Ungariei a decis construirea centrelor pentru refugiaţi departe de zonele rezidenţiale. "Premierul Viktor Orban a cerut Ministerului de Interne să se consulte permanent cu autorităţile locale, cu localnicii şi cu organizaţiile civice pe tema centrelor temporare pentru refugiaţi", a adăugat Lazar.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanţă de 175 de kilometri, şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor. Gardul, criticat de Uniunea Europeană şi de Serbia, ar urma să fie finalizat pe 31 august.

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN