Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un oficial ONU, în lacrimi, după atacul israelian asupra şcolii din Gaza

Thursday, 31 July 2014, 23:55 Sursă: REALITATEA TV

Oficialii Naţiunilor Unite au adoptat un ton dur faţă de ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, mai ales după ce o şcoală folosită de ONU drept centru pentru refugiaţi a fost ţinta unui bombardament.

"Niciunul (n.r. dintre aceste atacuri) nu pare a fi un act accidental. Par să fie acte de sfidare deliberate la adresa obligaţiilor care decurg din dreptul internaţional, pe care Israelul trebuie să le respecte. Este absolut incontestabil că principiile de proporţionalitate şi precauţie au fost ignorate", a declarat Navi Pillay, Comisarul ONU pentru drepturile omului.

Înaltul oficial a învinuit atât Israel, cât şi Hamas pentru încălcări ale drepturilor omului în Fâşia Gaza, dar a atras atenţia asupra faptului că armata israeliană ştia din timp că anumite ţinte erau centre pentru refugiaţi.

Reprezentantul ONU din Gaza a izbucnit în plâns atunci când a descris atacul asupra şcolii, în care au murit 20 de persoane, majoritatea copii.

Naţiunile Unite avertizează şi că bombardamentele din ultimele săptămâni au devastat infrastructura din Fâşia Gaza.

Pe de altă parte, premierul israelian a declarat că statul său va lua în calcul un armistiţiu doar după distrugerea tuturor tunelurilor pe care militanţii Hamas le folosesc pentru a lansa atacuri în Israel. Cotidianul francez ,,Le Monde" relatează şi că trupele israeliene din Ierusalimul de est folosesc o tactică neobişnuită împotriva protestatarilor palestinieni. Soldaţii au stropit străzile cu un lichid toxic, numit "apă murdară", ce are un miros insuportabil.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN