Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prințesa Maria Teresa a Spaniei a murit de coronavirus

Saturday, 28 March 2020, 18:56 Sursă: Realitatea.NET

María Teresa de Borbón-Parma, cunoscută sub numele de „prințesa roșie” și membră a familiei Borbón-Parma, care de zeci de ani a fost o pretendentă la tronul Spaniei, a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, victimă a coronavirusului, relatează ABC.es.

Știrea a fost anunțată de fratele său Sixto Enrique de Borbón, care, într-o declarație postată pe pagina sa de Facebook, a spus că îi „pare foarte rău” și a explicat că înmormântarea are loc la Madrid. El a amintit că sora sa s-a născut pe 28 iulie 1933. Era fiica lui Francisco Javier de Borbón y Braganza, prinț de Parma și Plasencia, care revendica responsabilitatea ca moștenitor legitim al coroanei spaniole și Magdalena de Borbón Busset.

Ea a fost numită „prințesa roșie”, titlu folosit într-o biografie dedicată ei de istoricul carlist Josep Carles Clemente în 2002, în care „a apărut vehement apărarea celor mai nevoiași și a democrației”.

Licențiată în Științe Politice de la Sorbona din Paris, María Teresa de Borbón Parma a fost, printre altele, profesoară de sociologie la Universitatea Complutense din Madrid și a susținut o evoluție ideologică a carlismului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN