Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tony Blair nu mai e emisar pentru Orientul Mijlociu dar se luptă cu... antisemitismul

Thursday, 04 June 2015, 08:57 Sursă: REALITATEA.NET

Tony Blair va fi noul președinte al Consiliului european pentru toleranță și reconciliere, ce militează împotriva discriminărilor față de evrei și pentru condamnarea penală a negării Holocaustului, relatează Agerpres.

''Antisemitismul nu este o problemă evreiască, ea contaminează ansamblul societății și de aceea trebuie să fie combătută pentru binele tuturor. Statele, organizațiile internaționale și alți actori trebuie să-și unească eforturile pentru a lupta contra urii și intoleranței'', a subliniat Blair într-un editorial publicat în ziarul britanic “The Times”.

Tony Blair a demisionat la finalul lunii mai din funcția de emisar al Cvartetului internațional pentru Orientul Mijlociu (SUA, Rusia, Uniunea Europeană și ONU). Fostul premier deţinea acest post din iunie 2007. Cvartetul a fost creat în anul 2002 pentru a juca un rol de mediator în procesul de pace israeliano-palestinian.

Activitatea lui Blair în calitatea sa de emisar a fost criticată constant din cauza lipsei de progrese în procesul de pace din Orientul Mijlociu. Printre altele, fostului premier britanic i s-a reproșat menținerea de relații proaste cu Autoritatea Națională Palestiniană, care a denunțat o presupusă apropiere a lui Tony Blair de israelieni.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN