Susținere puternică pentru candidatul din umbră la șefia Comisiei Europene

Thursday, 20 June 2019, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Francezul Michel Barnier, candidatul din umbră pentru șefia Comisiei Europene, este susținut de statele membre ale grupului de la Vișegrad.

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va afla printre candidaţii pe care ţările est-europene Polonia, Ungaria, Republica Cehă şi Slovacia - aşa-numitul ''Grup de la Vişegrad'' - îi pot susţine pentru a deveni viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează agenţia Reuters.

Întrebat într-o conferinţă de presă dacă guvernul ungar şi aliaţii săi estici îl vor susţine pe Barnier pentru funcţia de şef al executivului comunitar, Gulyas a răspuns: ''El este printre cei pe care noi vom fi în măsură să-i susţinem''.

Potrivit AFP, liderii UE vor încerca să se înţeleagă, la summit-ul lor de joi de la Bruxelles, asupra numelui unei personalităţi acceptabile pentru Parlamentul European pentru preşedinţia Comisiei Europene, deoarece niciunul dintre pretendenţii aflaţi în cursă nu întruneşte consensul.

Michel Barnier nu și-a declarat oficial candidatura pentru șefia Comisiei UE, dar ultimele sale intervenții au arătat că se află într-o campanie neoficială pentru puternicul post, pentru care ar beneficia și de susținberea președintelui Franței, Emmanuel Macron. 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA