Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul Islamic a preluat controlul asupra unui baraj irakian şi amenință zona cu penuria de apă

Wednesday, 03 June 2015, 12:07 Sursă: REALITATEA.NET

Acţiunea Statului Islamic asupra barajului din Ramadi, oraș situat la vest de Bagdad, a provocat o scădere a nivelului apelor fluviului Eufrat și întreruperea aprovizionării cu apă a două regiuni aflate la est de Ramadi, printre puținele zone controlate de guvernul irakian în provincia Anbar.

Consilierul pentru securitate al guvernatorului din Anbar, generalul Abdulaziz Khalaf al-Tarmuz, a averizat asupra pericolului unui exod al populației din zonă: "prin blocarea aprovizionării cu apă a acestor zone, Statul Islamic încearcă să lase populația din Khaldiyah și Habbaniyah fără apă şi o forțează astfel să fugă din aceste regiuni".

Generalul irakian a făcut apel la lansarea unei operațiuni militare în vederea preluării controlului asupra barajului sau a unui atac aerian care să deschidă o vană pentru a permite apei să curgă.

Deși a pierdut un număr mare de zone pe care le controla anul trecut, Statul Islamic continuă să dețină controlul asupra mai multor localități din provincia irakiană Anbar, după ofensiva din 2014.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN