Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statistică incredibilă! Mai mult de jumătate din populația Terrei nu folosește internetul

Tuesday, 22 November 2016, 19:43 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Uniunii internaționale de telecomunicații (UIT), cu sediul la Geneva, 3,9 miliarde de persoane din cele 7,4 miliarde de persoane de pe Terra nu au acces la internet, categoriile cele mai afectate fiind femeile, persoanele în vârstă, populațiile cu educație scăzută, persoanele cele mai sărace și locuitorii zonelor rurale.

UIT indică faptul că principalul obstacol este costul de acces în bandă largă care a scăzut la nivel global în ultimul deceniu însă rămâne în mod clar inaccesibil în multe dintre țările sărace.

În 2008, prețul mediu pentru o conexiune fixă în bandă largă la nivel mondial era de 80 de dolari (circa 75 de euro) pe lună, tarif care a scăzut la 25 de dolari anul trecut, potrivit organizației.

Însă în țările cele mai sărace un abonament lunar cu trafic de numai 1 giga costă încă mai mult decât media salariului anual.

Accesul la internet de pe dispozitivele mobile poate reprezenta o soluție, conform UIT, care susține că 84% din populația planetei îndeplinește condițiile tehnice de a se conecta cu ajutorul rețelelor mobile. Însă pentru mulți prețul unui telefon, mai mult decât cel al abonamentului lunar, constituie principalul obstacol pentru accesul la internet, se arată în raport.

''În 2016, oamenii nu se mai conectează, pentru că ei sunt deja conectați. Însă cu toate acestea mulți nu utilizează internetul și numeroși utilizatori nu beneficiază pe deplin de potențialul său'', conform raportului UIT.

Pentru a îmbunătăți accesul pentru toți, organizația Națiunilor unite are nevoie de statistici mai precise despre populațiile care se află în zonele marginale celor conectate la internet. Este necesară o revoluție a informațiilor tehnologice pentru a înțelege mai

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN