Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Selfie-ul care costă 1000 de euro pe zi

Thursday, 11 February 2016, 10:57 Sursă: REALITATEA.NET

În 12 decembrie, în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor regionale din Franţa, dansatorul francez de brake dance Brahim Zaibat (29 de ani) a postat online o fotografie cu el şi cu Jean-Marie Le Pen adormit, cu gura uşor deschisă. Imaginea era însoţită de comentariul: "Mergând mâine la vot, îi faceţi KO. Ca să păstrăm Franţa noastră frăţească!" 

Primul tur de scrutin, din 6 decembrie, fusese marcat de un scor naţional record pentru Frontul Naţional, prezidat acum de fiica lui Jean-Marie Le Pen, Marine. În cele din urmă Frontul Naţional nu a câştigat alegerile din nicio regiune. 

După postarea fotografiei, Jean-Marie Le Pen, 87 de ani, a sesizat justiţia, reclamând o atingere adusă vieţii private şi dreptului la imagine, cerând, în afară de retragerea imaginii realizate cu doi ani înainte, suma de 50.000 de euro. 

Justiţia pariziană a considerat că selfie-ul, în care se distinge autorul fotografiei "bucurându-se evident de scena pe care a imortalizat-o", constituie "o atingere la dreptul exclusiv pe care îl are dl Le Pen asupra imaginii sale". Judecătoarea a subliniat că poza a fost "realizată şi difuzată fără autorizarea sa şi fără să fie justificată de subiectul de actualitate politică în cauză, de care este legat artificial". Ea fost însă de părere că imaginea, care îl surprinde pe Le Pen "într-un moment de intimitate", nu este "nici degradantă, nici răuvoitoare", contrar afirmaţiilor omului politic.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN