Rusia se teme de un război în Golful Persic: ”Mai este timp să ne oprim”

Thursday, 20 June 2019, 14:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

'Mai este timp să ne oprim, să reevaluăm (situaţia), să prevenim alunecarea în continuare spre o confruntare necontrolată. Cred că majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale împărtăşeşte această abordare şi porneşte de la faptul că nu există alternativă', a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov.

În acelaşi timp, Riabkov a afirmat că toate aceste apeluri ale Moscovei nu au avut niciun ecou până acum la Washington. Dimpotrivă, ministrul rus, citat de TASS, susţine că SUA tensionează în mod deliberat situaţia legată de Iran, comentând decizia Washingtonului de a trimite sisteme suplimentare de rachete Patriot, drone şi avioane în Orientul Mijlociu.

'Aceasta reflectă o linie de escaladare deliberată a situaţiei. Nu avem niciun dubiu că autorităţile politice şi militare ale SUA nu se vor opri de la nicio acţiune pentru a complica la maximum situaţia şi de a intensifica presiunea asupra Iranului', a declarat ministrul rus adjunct de externe, avertizând că un nou conflict este pe cale să izbucnească în Golf, 'ceea este absolut inadmisibil, având în vedere gravitatea consecinţelor unei astfel de evoluţii'.

Ministerul Apărării SUA au informat miercuri seara cu privire la trimiterea suplimentară în Orientul Mijlociu a unor sisteme de rachete Patriot, avioane de supraveghere şi drone, precum şi a altor capabilităţi de descurajare. Cu o zi în urmă, Washingtonul anunţase suplimentarea cu 1.000 de militari a prezenţei sale în Orientul Mijlociu, în completarea celor 1.500 de militari a căror trimitere a fost anunţată luna trecută.

Temerile privind iminenţa unei confruntări dintre Iran şi SUA s-au intensificat după atacul de săptămâna trecută asupra a două petroliere în Golful Oman. Washingtonul a atribuit Teheranului responsabilitatea acestor atacuri, acuzaţie respinsă de autorităţile iraniene.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA