Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia, despre victoria lui Iohannis: Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră

Thursday, 20 November 2014, 18:35 Sursă: REALITATEA.NET

''Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră și se va depăși pauza, provocată de atitudinea pe care au avut-o autoritățile române, criticând poziția Rusiei, nu numai în contextul crizei ucrainene, dar și al altor probleme internaționale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, informează HotNews.

Diplomatul rus a subliniat că noul președinte al României, Klaus Iohannis, a obținut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat Lukasevici, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare, din partea electoratului.

''Respectăm această alegere și sperăm foarte mult ca noul președinte și noua componentă, a Guvernului, vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea, în continuare, a cooperării noastre bilaterale, într-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukasevici.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a adăugat că Rusia ''este întotdeauna deschisă pentru discuții sincere și pentru colaborare, cu țările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc și neamestec, în afacerile interne''.

 
 
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN