Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Românca șefă a misiunii FMI în Grecia, lăudată din nou de presa străină

Thursday, 30 July 2015, 21:00 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit "The Guardian", românca joacă rolul principal în noul act al dramei salvării Greciei, publicația subliniind că aceasta și-a creat o reputație de oțel ca lider al echipei de negociatori FMI în Cipru, informează Ziare.com.

Mai exact, porecla de "doamnă de fier" a primit-o în timpul discuțiilor din Cipru și, date fiind relațiile șubrede dintre Atena și creditorii săi, duritatea româncei va fi testată, din nou, în zilele următoare, susține publicația citată.

Velculescu se află la Atena în contextul incertitudinilor privind al treilea imprumut salvator, acordat de FMI Greciei. Premierul grec, Alexis Tsipras, spera să ajungă la o înțelegere înainte de 20 august, însă orice acord va fi riguros examinat de FMI.

Astfel, românca va trebui să decidă care va fi rolul pe care FMI este dispus să îl joace în orice nou acord salvator pentru Grecia și ce ar trebui așteptat din partea Atenei, în schimb.

Pe de altă parte, "The Guardian" notează că Velculescu nu este foarte cunoscută, în România, plecând în Statele Unite pentru a merge la facultate și ulterior alăturându-se FMI. În vârstă de 39 de ani, ea deține un master și un doctorat în economie, obținute la Universitatea Johns Hopkins, din Maryland, și lucrează la FMI din anul 2002.

Delia Velculescu a urmat un liceu din Sibiu, făcând meditații la fizică cu președintele Klaus Iohannis, mai susține publicația britanică, citând presa din România. Acordul încheiat cu Ciprul, în 2013, a fost cel care i-a adus reputație, subliniază "The Guardian", presa cipriotă făcându-i portretul de "doamnă de fier" datorită durității sale în ceea ce privește consolidarea fiscală și cerințele adresate țării.

Financial Times: FMI nu vrea un al treilea acord cu Grecia

 
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN