Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Presupusul ucigaş al deputatei britanice era un simpatizant neonazist. Campania Brexit, suspendată

Friday, 17 June 2016, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit documentelor obţinute de Southern Poverty Law Center, o grupare pentru apărarea drepturilor civile, Mair ar fi un "susţinător înfocat" al Alianţei Naţionale (NA), cea mai mare organizaţie neonazistă din Statele Unite timp de zeci de ani. Mair ar fi cumpărat un manual de la NA în 1999 care conţinea instrucţiuni despre fabricarea unui pistol.

Bărbatul care locuieşte în Birstall, unde a fost împuşcată Cox, a achiziţionat în valoare de 620 de dolari documente publicate de respectiva grupare neonazistă, despre explozibili, muniţie improvizată şi despre componentele necesare fabricării unui pistol de calibrul .38. Fondatorul grupării neonaziste este William Pierce, decedat între timp, un fost profesor de fizică, autor de romane rasiste, scrie Mediafax.

Potrivit Daily Telegraph, Mair era abonat şi S. A. Patriot, o publicaţie sud-africană a grupării White Rhino Club care susţine apartheidul - politica de segregaţie rasială practicată până în anul 1991 de guvernul sud-african împotriva populaţiei de culoare.

În baza unei postări pe blogul grupării, care datează din ianuarie 2006, Mair ar fi fost "unul dintre cei mai noi abonaţi şi susţinători ai publicaţiei S.A. Patriot", relatează Mediafax

Sute de persoane au adus omagii deputatei Jo Cox, membră a Partidului Laburist, joi seară, care a murit la scurt timp după ce a fost atacată în timpul unui discurs susţinut în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall.

Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, care milita pentru rămânerea Marii Britanii în UE, a fost împuşcată şi înjunghiată de mai multe ori joi după-amiază, iar din cauza rănilor a decedat în scurt timp la spital.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN