Premierul Canadei: "Avem informații inclusiv de la serviciile secrete că avionul a fost doborât de iranieni"

Friday, 10 January 2020, 10:20 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că dovezile din prezent indică faptul că avionul ucrainean Boeing 737 a fost doborât de o rachetă antiaeriană trasă de iranieni.

"Avem informații din mai multe surse, atât din partea aliaților noștri, cât și de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană", a explicat Trudeau.

Autorităţile din Iran continuă să nege informaţiile conform cărora avionul de pasageri ar fi fost doborât accidental de rachete antiaeriene lansate de armata iraniană. Însă un oficial american a spus că sateliţii au detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene. Imediat a urmat o explozie în vecinătatea avionului, potrivit Realitatea Plus.

Pentru a spulbera orice suspiciuni, Iranul susține că a invitat experți ucraineni și reprezentanți ai Boeing pentru a participa la cercetări. Lucru confirmat de Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din Statele Unite, care a anunțat că va lua parte la anchetă. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-10 11:01:46
Marius

Pacat de victimele nevinovate, omorâte de acești ciuhapi imbecili și spălați pe creier de religia lor de căcat. Au ajuns maimuțele sa lanseze rachete, în tot ce mișcă!

Alte articole din: Ultimele Stiri