”Omul fără rușine”. Discursul șocant al lui Boris Johnson stârnește rumoare

Thursday, 26 September 2019, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

”Cel mai bun mod de a o onora pe Jo Cox ar fi să îndeplinim Brexit-ul”. A fost declarația cu care premierul Boris Johnson a stârnit rumoare în Camera Comunelor, într-o dezbatere care atinsese deja momente foarte tensionate.

Referirea premierului la Jo Cox, o politiciană laburistă ucisă de un extremist în 2016, a fost aspru criticată. Asta cu atât mai mult cu cât Cox fusese o susținătoare a rămânerii regatului Unit în UE.

Unul dintre cei care au intervenit a fost chiar soțul lui Cox. Acesta a declarat la BBC 4 că a fost ”șocat” de limbajul folosit de Boris Johnson. Brendan Cox a admis totuși că premierul era înfierbântat în momentul în care a făcut declarația.

”Ce nu este însă legitim este să îi folosească amintirea pentru a susține lucruri în care ea nu credea”, a subliniat Cox.

Johnson a fost criticat și de un rebel conservator, Nicholas Soames, chiar nepotul lui Winston Churchill.

Acesta a declarat că a fost ”consternat” de limbajul premierului.

Johnson a fost criticat însă pentru întregul său discurs din seara de miercuri. Inclusiv pentru răspunsurile agresive date politicienilor laburiști care i-au cerut repetat să domolească limbajul.

Presa de opoziție i-a taxat atitudinea, Daily Mirror, un ziar apropiat de laburiști, catalogându-l drept ”Omul fără rușine”, pe prima pagină de joi.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA