Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Barack Obama cere o investigaţie pentru campania electorală din America

Friday, 09 December 2016, 20:30 Sursă: REALITATEA.NET

'Președintele a cerut serviciilor de informații să efectueze o investigație completă privind ceea ce s-a întâmplat în timpul procesului electoral', a anunțat consiliera lui Obama pe probleme de securitate internă, Lisa Monaco. 'Așteaptă un raport înaintea plecării sale' de la Casa Albă, a adăugat ea înainte de a menționa că 'trebuie să facem un bilanț (...), să înțelegem ce s-a întâmplat și să tragem învățămintele'.

Administrația de la Washington a acuzat direct Rusia la începutul lunii octombrie că încearcă să influențeze procesul electoral american prin piratarea conturilor de mesagerie electronică ale unor personalități și instituții din SUA. Unii senatori membri ai Partidului Democrat i-au cerut lui Obama să facă publice detaliile acestui caz. Acuzațiile au fost negate de Moscova, iar câștigătorul scrutinului prezidențial, republicanul Donald Trump, a declarat că nu crede în teoria ce sugerează că Rusia ar fi intervenit astfel pentru a o slăbi pe contracandidata sa, democrata Hillary Clinton.

Anterior, la începutul lunii septembrie, directorul FBI, James Comey, a anunțat că ia foarte în serios riscul unei ingerințe externe în procesul electoral american. Totuși, el a apreciat drept foarte redusă posibilitatea unor atacuri cibernetice care ar putea influența numărarea voturilor, întrucât sistemul electronic destinat acestui proces este bine pus la punct cu elementele de protecție necesare, scrie Agerpres. 

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN