Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie, decizie devastatoare pentru britanicii care s-au alăturat ISIS

Thursday, 07 December 2017, 11:13 Sursă: Agerpres

"Pur și simplu, punctul meu de vedere este că un terorist nu poate să facă rău Marii Britanii", a afirmat el pentru tabloidul britanic.

"Trebuie să facem tot ce putem pentru a distruge și elimina această amenințare", a adăugat el.

Se estimează că 800 de persoane cu pașaport britanic s-au adus în Irak și Siria pentru a lupta, dintre care 130 au fost uciși și circa 400 s-au întors, alți circa 270 rămânând în continuare în Orientul Mijlociu.

Chestiunea a fost abordată direct în 2014 când un cetățean britanic, Mohammed Emwazi — cunoscut și sub numele de ''John Jihadistul''—, a apărut în clipuri de propagandă ale SI care arătau decapitarea unor prizonieri.

Gavin Williamson, care a devenit ministru al apărării luna trecută după ce Michael Fallon a demisionat în urma unor acuzații de comportament necorespunzător față de femei, a promis că luptătorii care au fugit în alte țări vor fi de asemenea urmăriți și li se va refuza intrarea în Marea Britanie.

"Trebuie să ne asigurăm că pe măsură ce se divizează și se dispersează în Irak, în Siria și în alte regiuni, vom continua să îi vânăm", a declarat el pentru Daily Mail.

"Trebuie să ne asigurăm că nu au spațiu de acțiune, că nu se pot duce în alte țări pentru a predica ura, pentru a predica acest cult al morții", a mai spus el.

Interviul său a apărut la câteva ore după ce doi bărbați au compărut în fața unui tribunal din Londra, fiind acuzați de un complot care urmărea uciderea premierului britanic Theresa May.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN