Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie cheltuieşte 35 de milioane de euro pe săptămână pentru supravegherea islamiştilor

Monday, 27 July 2015, 23:48 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui expert al securităţii, Guvernul Marii Britanii investeşte 25 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro) pe săptămână în operaţiunile de supraveghere a celor 350 de cetăţeni britanici radicalizaţi care s-au întors din Siria şi Irak. Fiecare cetăţean este monitorizat de căte o echipă de zece persoane, costul acestei operaţiunii fiind de 10.000 de lire (15 milioane de euro) pe zi, scrie Mediafax.

"Este un număr enorm de potenţiali terorişti, iar dacă Guvernul îşi face treaba aşa cum pretinde, are nevoie de resurse vaste. (...) Pentru a urmări o persoană este efectiv nevoie de zece persoane sau mai mult, de 15 persoane, ceea ce va costa 10.000 de lire pe zi, fără a include măsurile de monitorizare a telefoanelor mobile şi a emailurilor", a declarat colonelul Richard Kemp, fostul preşedinte al diziviei naţionale de combatere a terorismului.

Poliţia şi serviciile secrete deja supraveghează mai mult de 2.000 de suspecţi de terorism, iar recordul din 2014 privind arestările suspecţilor - au fost efectuate 385 de arestări în acest sens - a fost depăşit în acest an.

Printre cei 2.000 nu se află şi cei 350 de cetăţeni britanici radicalizaţi care s-au întors din Siria, Irak sau Libia.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN