Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Manifestaţie uriaşă la Moscova, cu 1,5 milioane de oameni. Steaguri comuniste şi portretul lui Lenin

Monday, 01 May 2017, 22:19 Sursă: REALITATEA.NET

"Aproape 1,5 milioane de persoane au defilat cu ocazia zilei de 1 Mai", Ziua Muncii, a precizat poliția într-un comunicat citat de agenția de presă Interfax, mai scrie Agerpres

Manifestanții au defilat în Piața Roșie, în apropiere de zidurile Kremlinului, având în mâini drapele și baloane. În 2016 și 2015, numai 100.000 de persoane au participat la Moscova la această mare paradă, conform cifrelor poliției. "Pentru mine, este o sărbătoare nemuritoare", a declarat pentru AFP Vladimir Nikolaievici, fost comandant al armatei ruse, venit să defileze în uniformă. Unii manifestanți au afișat drapele comuniste și portrete cu Lenin, în sunet de fanfară.

Alții au strigat sloganuri împotriva guvernului, așa cum a făcut și Vladislav Riazanțiev, unul dintre liderii mișcării 'Blocul de stânga'.

"Suntem împotriva (președintelui rus Vladimir) Putin, însă nu împotriva sa ca persoană", a explicat el pentru AFP. În total, circa 2,6 milioane de persoane au defilat în toată țara în această zi internațională a muncii, sărbătoare în Rusia, conform autorităților.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN