Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

M.Britanie: Sperăm că modificările aduse Justiției promovează independența instituțiilor judiciare

Tuesday, 28 November 2017, 18:48 Sursă: REALITATEA.NET

"Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare", se arată într-un punct de vedere al misiunii diplomatice transmis la solicitarea Agerpres.

Ambasada Regatului Unit face referiri, în acest context, la independența și eficientă instituțiilor judiciare române și la recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare.  "Sperăm că orice modificare adusă sistemului de Justiție are rolul de a promova independența și eficientă operațională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare al UE. Sperăm, de asemenea, că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părțile relevante", precizează ambasada.

Totodată, misiunea diplomatică amintește și progresul României în domeniul luptei anticorupție.

"Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini și dezvoltă progresul important realizat de România în ultimii ani în luptă împotrivă corupției și pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituții precum DNA", mai arată Ambasada Mării Britanii la București.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN