Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

JOE COCKER a MURIT. Cântărețul suferea de cancer

Monday, 22 December 2014, 20:22 Sursă: REALITATEA.NET

JOE COCKER a fost în România în august 2013. Concertul, care a făcut parte din turneul de promovare a noului său album - "Fire It Up" -, a debutat cu o piesă de pe acest material discografic - "I Come in Peace". Imediat după această melodie, Joe Cocker i-a salutat pe români. "Bucureşti, bună seara!", a spus cântăreţul, stârnind aplauzele intense ale spectatorilor.

JOE COCKER are milioane de admiratori în întreaga lume, iar concertele sale sunt susţinute de cele mai multe ori cu casa închisă, el fiind unul din puţinii artişti ce a reuşit să rupă bariera dintre generaţii.

După mai mult de patru decenii de muzică, Joe Cocker a fost încă unul dintre cei mai de succes şi populari artişti ai lumii. Multe dintre cele peste 20 de albume au primit premii, transformându-l pe artistul a cărei voce este inegalabilă într-o adevărată legendă a muzicii.

 

John Robert Cocker, mai cunoscut ca Joe Cocker, s-a nascut la Sheffield pe 20 mai 1944 si este un muzician englez de rock si blues. Joe Cocker si-a inceput cariera muzicala in oraselul Sheffield, orasul sau natal, facand parte din diverse grupuri inca de la varsta de 15 ani. Primul dintre ele se numea The Avengers, urmat apoi de Big Blues in 1963 si The Grease Band (1966). Primul single, s-a numit I’ll Cry Instead, a fost primul care continea diverse covers dupa The Beatles, scrie cinemagia.ro.

Dupa succesul modest din Anglia cu singl-ul "Marjorine", are momentul sau de triumf cu o versiune inovatoare a melodiei "With a Little Help from My Friends". In 1969, la 25 de ani, participa la Festivalul de la Woodstock.

Cocker reuseste un al doilea succes in Anglia cu melodia lui Leon Russell "Delta Lady". Din nou reuseste succese cu reinterpretari ale unor piese ale Beatles-ilor, in special in 1970 cu versiunea la "She Came in Through the Bathroom Window" de pe albumul Abbey Road.

A avut succese si in Statele Unite cu melodii ca "Cry Me a River" si "Feelin' Alright" de Dave Mason. In 1970 versiunea sa a faimoasei melodii "The Letter" compusa de The Box Tops, si care a aparut pe albumul Mad Dogs and Englishmen, s-a transformat in primul sau cantec situat in primele 10 din SUA.

In 1969 este invitat la Ed Sullivan Show. In anii 70 are probleme cu abuzul de droguri si alcool. Reuste sa-si revina si se reintoarce pe scena in decada 1980-1990, cu succese dintre care "Up Where We Belong", "You Are So Beautiful","You Can Leave Your Hat On", "When The Night Comes", "N'oubliez Jamais", "Unchain My Heart" si "Feels Like Forever".

Cocker a participat la deschiderea lui Woodstock '94, ca fiind unul din putinii participantii ce au cantat la Festivalul original din 1969. Sporadic mai realizeaza turnee. In 2007 a participat la filmul Across the Universe, interpretand melodia "Come Together".


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN