Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Întâlnire de URGENȚĂ la Soci: Netanyahu îl va avertiza pe Putin că începe un nou război

Wednesday, 23 August 2017, 08:10 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit cotidianului Israel Hayom, apropiat premierului Netanyahu, acesta din urmă va fi însoţit şi de directorul serviciului secret Mossad, Yosi Cohen, şi îi va atrage atenţia preşedintelui rus că dacă, pe măsură ce jihadiştii pierd teren în Orientul Mijlociu, va permite un avans al Iranului, atunci această regiune s-ar putea vedea confruntată cu un nou război, scrie agerpres.ro.

,,Israelul va avertiza Rusia nu doar că ar putea să apară noi organizaţii extremiste sunnite care să ia locul Statului Islamic, dar şi că o consolidare a axei şiite (în Siria şi Yemen) ar afecta stabilitatea regională, ar fi o ameninţare pentru statele moderate sunnite şi s-ar putea ajunge la o escaladare'', notează cotidianul citat.

Este posibil ca Netanyahu să încerce de asemenea să-l convingă pe liderul de la Kremlin să nu mai furnizeze arme Iranului. Obţinerea susţinerii lui Putin este importantă, întrucât SUA şi-au redus prezenţa în regiune, iar Rusia ar putea prelua din rolul jucat anterior de americani.

Directorul Mossadului a fost săptămâna trecută la Washington pentru a expune aceeaşi poziţie despre riscul progresiei Iranului în regiune, dar, tot potrivit ziarului Israel Hayom, delegaţia israeliană, deşi a fost bine primită la Casa Albă, s-a întors 'cu mâinile goale', fără nicio promisiune de măsuri concrete.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN