Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Informaţie de ultimă oră dezvăluită de preşedintele Erdogan despre asasinul ambasadorului rus

Wednesday, 21 December 2016, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Acesta era un membru al organizației teroriste FETO, nu este nevoie să ascundem acest lucru", a declarat Erdogan în timpul unei conferințe de presă la Ankara, folosind acronimul ce desemnează rețeaua lui Gulen.

'Elementele o demonstrează!', a adăugat Erdogan, evocând 'locul unde acesta a fost educat' și 'relațiile lui'.

Marți seara, șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a afirmat deja, în timpul unei întrevederi cu omologul său american John Kerry, că Moscova și Ankara 'știu' că rețeaua lui Fetullah Gulen se află 'în spatele crimei'.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat miercuri importanța de 'a aștepta rezultatele activității desfășurate de grupul de anchetă', adăugând că 'nu trebuie trase concluzii pripite, atâta vreme cât ancheta nu va arăta cine se află în spatele asasinării ambasadorului rus'.

Mevlut Mert Altintas, un polițist în vârstă de 22 de ani, l-a ucis luni, cu nouă gloanțe, pe ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, înainte de a fi el însuși lichidat, după ce a strigat 'Allah Akbar' și a afirmat că dorește să răzbune astfel drama din Alep.

În pofida declarațiilor sale, care par să lege acest act de situația din Siria, anchetatorii turci înclină să privilegieze pista mișcării lui Gulen, prezentat adesea în Turcia drept principala sursă a relelor de care suferă țara.

Ca și cum ar dori să se apere anticipat de aceste acuzații, predicatorul, care se află în exil în SUA de la sfârșitul anilor 1990, s-a declarat 'șocat și profund întristat' de asasinat.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN