Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța. Fost ministru al Apărării, inculpat pentru comisioane ilegale dintr-un dosar cu Pakistan

Wednesday, 19 July 2017, 00:30 Sursă: REALITATEA.NET

Léotard, în vârstă de 75 de ani, a fost audiat pe 4 iulie și inculpat pentru complicitate la abuz de bunuri ale unei firme, a precizat sursa citată, care a confirmat astfel informația publicată de săptămânalul Le Canard enchaîné. Balladur a fost deja acuzat în același dosar, anunță Agerpres.

La fel ca fostul șef al guvernului din care a făcut parte, fostul ministru a fost anchetat din dispoziția Curții de Justiție a Republicii, singura instanță din Franța care poate judeca infracțiunile comise de membri ai guvernului în exercițiul funcțiunii.

Informațiile privind finanțarea ilegală au ieșit la iveală în cadrul anchetei privind atentatul din 2002, de la Karachi, soldat cu 15 morți. Dintre cei uciși de un automobil capcană detonat în fața hotelului Sheraton, 11 erau cetățeni francezi. Aceștia erau angajați ai Direcției Șantierelor Navale și lucrau la construcția unuia din cele trei submarine Agosta vândute Pakistanului de Franța în 1994, în timpul mandatului premierului Balladur.

Inițial, s-a crezut că atacul terorist a fost pus la cale de Al-Qaida. Din 2009, s-a conturat tot mai puternic ipoteza unei răzbunări împotriva Franței, după ce președintele Jacques Chirac a decis în 1996 să sisteze plata comisioanelor către oficiali pakistanezi.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN