Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declarația șocantă făcută de Donald Trump privind aliații europeni. "Să se apere singuri"

Wednesday, 27 April 2016, 21:16 Sursă: REALITATEA.NET

''America pe primul plan' va fi tema majoră a administrației mele (...) Politica mea externă va plasa mereu interesele americanilor și securitatea Americii înaintea a orice altceva', a punctat Trump în discursul susținut la Washington.

Vorbind despre o 'reechilibrare' a angajamentului financiar american în sectorul militar, politicianul republicat a menționat că va convoca summituri separate cu aliații SUA din Europa și Asia pentru a-i determina să-și sporească bugetele destinate apărării, scrie Agerpres

'Țările pe care le apărăm trebuie să contribuie la cheltuielile pentru această apărare. Dacă nu, SUA trebuie să fie pregătite să lase aceste țări să se apere singure. Nu avem de ales', a subliniat favoritul republicanilor la președinția SUA

De altfel, și președintele Barack Obama a cerut luni statelor NATO să-și crească aceste cheltuieli până la nivelul de cel puțin 2% din PIB solicitat de Alianță, în prezent numai câteva state membre ale NATO atingând acest prag.

Acuzându-l pe actualul lider de la Casa Albă că a permis Chinei să ia avans economic în fața Statelor Unite și că nu a reușit să învingă gruparea jihadistă Statul Islamic, Trump a promis că va 'îndepărta rugina de pe politica externă a Americii'. Totuși, el a susținut că va încerca să îmbunătățească relațiile SUA cu China și cu Rusia și, cu toate că pledează pentru o politică externă mai puțin intervenționistă, a asigurat că dacă el va ajunge președintele SUA gruparea Statul Islamic va dispărea 'rapid'.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN