Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai longeviv monarh din lume a murit azi. Regele Thailandei se afla pe tron din 1946

Thursday, 13 October 2016, 13:00 Sursă: REALITATEA.NET

Regele Thailandei a murit joi. Era cel mai longeviv monarh din lume. Domnia lui a început la 9 iunie 1946. Bhumibol Adulyadej se afla în stare critică la spital de mai multe zile. 

Bhumibol Adulyadej era și cel mai bogat rege. Potrivit Forbes, averea sa se ridica în 2014 la 30 de miliarde de dolari.

Prezentat ca un semizeu și ca binefăcătorul națiunii timp de decenii, Bhumibol Adulyadej era cel mai vechi monarh în exercițiu, aflat de 70 de ani la conducerea țării, potrivit Agerpres.

De la mijlocul lunii mai, monarhul a fost tratat pentru hidrocefalie și infecție pulmonară, iar în ultimele săptămâni pentru insuficiență renală.

Portretele monarhului sunt omniprezente în Thailanda, iar cultul personalității sale a fost consolidat de la lovitura de stat din 22 mai 2014, desfășurată în numele apărării monarhiei, scrie AFP.

Familia regală din Thailanda este protejată de una dintre cele mai severe legi de lezmajestate. În luna august 2015, un bărbat a fost condamnat la 30 de ani de închisoare și o femeie la 28 de ani după ce au postat pe Facebook mai multe mesaje considerate jignitoare la adresa familiei regale.

Într-o țară foarte divizată politic, subiectul succesiunii la tron este unul extrem de sensibil. Deși regele nu are nicio prerogativă constituțională, el este considerat o autoritate morală și, totodată, singura personalitate capabilă să-i mențină uniți pe thailandezi.

PROMOTIE LA eMAG! TOATE OFERTELE POT FI GASITE AICI!!!


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN