Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avionul prăbușit în Taiwan. Greșeala fatală a pilotului care a dus la decesul a 43 de oameni

Thursday, 02 July 2015, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

Raportul ASC a mai arătat că cpt. Liao Jian-zong, care pilota aeronava, a picat un test la sesiunea de antrenament pe simulator în mai 2014, parțial pentru că nu avea cunoștințe suficiente despre modul în care să reacționeze în cazul unei pene de motor după decolare.

'Vai, am tras de maneta care nu trebuia', a fost auzit spunând Liao, în vârstă de 41 de ani, pe înregistratorul de voce cu câteva secunde înainte de prăbușire.

În cockpit pare să se fi produs confuzie în timp ce piloții încercau să controleze aeronava după ce primul motor a încetat să funcționeze la trei minute după decolare. Cpt. Liao a tras însă de maneta care regla funcționarea motorului funcțional și pare să nu-și fi dat seama de greșeală decât prea târziu.

El a încercat să repornească motorul, dar apoi un ofițer de bord aflat în instruire a strigat: 'Impact, impact, pregătiți-vă pentru impact!'. Sunt ultimele cuvinte care s-au auzit pe înregistratorul de voce de la bord, potrivit raportului referitor la accidentul aerian de la 4 februarie.

Câteva secunde mai târziu, avionul care avea 58 de persoane la bord s-a prăbușit într-un râu de mică adâncime din Taipei, după ce a coborât brusc printre clădiri lovind razant o pasarelă și un taxi. 15 persoane dintre cele aflate la bord au supraviețuit.

Investigația a indicat faptul că Liao Jian-zong, fost pilot al forțelor aeriene, a început să piloteze avioane comerciale în 2009 și s-a alăturat TransAsia în anul următor. El a fost promovat căpitan în august 2014 și s-a alăturat flotei ATR 72-600 în noiembrie.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN