Arabia Saudită anunță formarea unei coaliții antiteroriste. Iran și Irak nu sunt pe listă

Tuesday, 15 December 2015, 09:31, Sursă: REALITATEA.NET

Arabia Saudită a anunțat crearea unei coaliții islamice antiteroriste din 34 de țări, între care Egipt, Pakistan și Senegal, a anunțat marți agenția oficială Spa, care publică o listă cu țările participante, din care lipsesc Irakul și Iranul, potrivit AFP.

Această coaliție, sub conducerea Arabiei Saudite, va dispune de un centru de comandă cu baza la Riad pentru a 'sprijini operațiunile militare în lupta împotriva terorismului', a adăugat agenția.

Această coaliție demonstrează 'preocuparea lumii islamice pentru combaterea terorismului și ea trebuie să fie un partener în lupta globală împotriva acestui flagel', a spus viitorul prinț moștenitor saudit și ministru al apărării, Mohamed Ben Salman, într-o conferință de presă la Riad.

Arabia Saudită, care conduce o coaliție arabă împotriva rebelilor șiiți în Yemen, face parte dintr-o coaliție internațională, care, sub conducerea SUA, combate gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) ce ocupă zone vaste în Siria și Irak.

Întrebat dacă noua coaliție se va dedica luptei împotriva Statului Islamic, prințul Mohamed, fiul monarhului saudit, a subliniat faptul că această coaliție va combate 'orice fel de organizație teroristă'.

Alte zece țări musulmane, inclusiv Indonezia, sprijină noua coaliție și ar putea adera mai târziu la aceasta, potrivit agenției de presă Spa.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage