Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Subfinanțarea învățămăntului a provocat probleme majore
Fost inspector școlar general: „E dureros să vezi cum părinți care abia au trecut BAC-ul ajung să le dea indicații dascălilor"
Un fost inspector școlar general susține că școala românească suferă din cauza mai multor probleme, prima și cea mai gravă fiind lipsa investițiilor. Ca urmare a acestei crize, s-a produs o deprofesionalizare a personalului didactic, în paralel cu accentuarea implicării părinților în chestiuni care le depășesc competența, mai ales că unii dintre ei au educație precară. 
Directoarea a demisionat marți, la solicitarea ministrului Educației
Noi dezvăluiri din școala groazei. Un alt elev de la "Titulescu" a fost agresat de același copil, iar directoarea ar fi încercat să mușamalizeze cazul
Apar noi dezvăluiri șocante legate de situația de la școala normala "Nicolae Titulescu", după ce un elev cu dizabilități ar fi fost agresat sexual de un coleg mai mare. Mama altui copil a declarat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că și fiul ei ar fi fost agresat de același elev, iar directoarea a tratat-o sfidător, sugerând că încearcă să mușamalizeze cazul.
Directoarea care a ascuns violurile de la Școala "Nicolae Titulescu" are o avere uriașă 
Directoarea care a ascuns violurile de la Școala "Nicolae Titulescu" are o avere uriașă: vilă în Capitală, zeci de hectare de teren agricol și limuzină
Apar detalii despre averea directoarei de la școala în care un copil de nici 10 ani ar fi fost violat de două ori. Iudita Popteanu deține o vilă de 300 de metri pătrați în București, 27 de hectare de teren agricol în județele Satu Mare și Cluj, dar și un bolid de lux. Șefa școlii a încasat lunar peste 6.600 de lei, dar și o arendă de 6.400 de lei pentru terenurile agricole în anul 2022, potrivit declarației de avere. Fosta directoare a fost contactată pentru un punct de vedere, dar până în acest moment nu ne-a oferit niciun răspuns.
Directoarea școlii din Capitală unde un copil a fost abuzat sexual se spală pe mâini
Directoarea școlii din Capitală unde un copil a fost abuzat sexual se spală pe mâini de responsabilitate: tatăl victimei, exclus de la ședința cu părinții
Ședință cu scandal, la școala gimnazială "Nicolae Titulescu", din Capitală, acolo unde un copil ar fi fost abuzat sexual de două ori. Tatăl copilului abuzat face declarații cutremurătoare. Bărbatul cere explicații, cu lacrimi în ochi, și susține că nici măcar nu a fost lăsat să intre în școală. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional! 
Masa calda la scoala
Masă caldă în școli pentru elevi, după ce zilnic primeau fast-food
A fost publicată lista unităților de învățământ incluse în programul național “masa sănătoasă”. Anul acesta, numărul instituțiilor de învățământ care beneficiază de acest program a crescut semnificativ la nivelul întregii țări. La Mehedinți, 22 de școli au fost încadrate în program, asta după ce în trecut elevii erau hrăniți zilnic cu mâncare fast-food ce conținea salam și cartofi prăjiți. 
Ligia Deca, ministrul Educației
Simulare BAC 2024. Ligia Deca, mesaj pentru elevi: Am încredere că veţi folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a transmis, duminică, un mesaj înaintea simulării examenului de bacalaureat, care va începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. Deca le-a urat elevilor succes şi le-a cerut să folosească ocazia pentru a se familiariza cu atmosfera de examen. Peste 146.000 de elevi sunt așteptați, luni, în bănci pentru a susține prima probă de la simularea la BAC.