Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Incidenta COVID in scoli

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de școală, mult mai mică decât cifrele COVID la nivel național. Precizări oficiale de la Ministerul Educației și Cercetării

Ministerul Educației și Cercetării a făcut precizări oficiale referitoare la cazurile de coronavirus din școlile redeschise luni pentru semestrul al doilea. Oficialii afirmă că incidența cumulată COVID pe cele patru zile este mult mai mică decât indicele general din rândul populației. MInisterul precizează că între 8 și 11 februarie au fost confirmați cu SARS-COV-2 244 de elevi.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

EXPLOZIE de cazuri cu COVID-19 în școli. Aproape DOUĂ SUTE de elevi și profesori infectați! Sorin Cîmpeanu a cerut o evidență națională

Explozie de cazuri de infectare cu COVID-19 în unitățile școale din România, la doar câteva zile de la reluarea cursurilor! Potrivit unor surse Realitatea PLUS și Realitatea.net, județele Timiș și Cluj au peste 30 de cazuri, iar în București au fost raportate șase cazuri, atât elevi, cât și profesori.  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomadă părinţilor "un pic mai multă atenţie" la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală. 

Elevi în sala de curs - Imagine de arhivă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Nu avem cazuri de elevi infectați sau cu simptome de COVID-19

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate. "Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (...) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România", a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, veste bună pentru cadrele didactice: Vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid. Află de CÂND

Veste bună pentru cadrele didactice din România! La doar două zile de la reluarea cursurilor odată cu începerea Semestrul II al anului școlar 2020-2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învățământ va avea „o prioritate sistemică” în cadrul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din țara noastră.

școală coronavirus

TESTELE antigen pentru testarea COVID-19 a elevilor NU au ajuns în școli. CÂTE au fost repartizate în toată țara

Testele antigen pentru elevi și cadrele didactice nu au ajuns încă în toate unitățile de învățământ, deși cursurile celui de-al doilea semestru au fost reluate deja de trei zile. Testele antigen COVID-19 se află în continuare fie la direcțiile de sănătate publică, fie la spitale. Unii directori de școli au fost chemați să ridice testele în următoarele zile, chiar dacă în respectivele unități de învățământ nu există cabinete medicale sau personal medical, și astfel nu se știe cine va face testarea propriu-zisă, relatează Realitatea PLUS. 

Vasile Bănescu, despre textul anticlerical de la „Romanian Kitsch Museum” Foto: basilica.ro

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Expoziţia „Romanian Kitsch Museum” - o nedreaptă „perfidă generalizare la adresa Ortodoxiei”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis marți că textul anticlerical prezentat la expoziţia „Romanian Kitsch Museum” dintr-un mall din Capitală nu „păcătuieşte” prin denunţarea kitsch-ului religios, ci prin „perfida generalizare” a unei „punctuale derive estetice sau morale la adresa tuturor preoţilor şi, in extenso, la adresa Ortodoxiei însăși”. Expoziția denumită „Kitch religios” prezintă fotografii tendențioase menite să denigreze Biserica Ortodoxă Română, prin alăturarea mai multor obiecte de cult, cruci, veșminte, sfeșnice și cărți religioase cu fotografii cu preoți lângă mașini de lux și texte prin care autorul încearcă să sugereze că Biserica Ortodoxă s-ar fi îndepărtat de valorile creștine.

Sindicatele din educație: „Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ?”

Sindicatele din educație: „Trebuie să aibă loc tragedii, ca în sănătate, pentru ca Guvernul să investească în învățământ?”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) trage un semnal de alarmă asupra situației dezastruaose a educației, la început de an școlar. Conform sindicatelor, 4.000 de clădiri, din 25.000 în care funcţionează unităţi didactice, nu au autorizație de la ISU, 14 unități de învățământ nu au căldură în toiul iernii, 538 de microbuze școlare sunt defecte și peste 11 mii de unități școlare nu au pază și protecție.

Elevii se întorc luni în bănci

Cîţu, despre testarea elevilor: Vor fi situaţii excepţionale. Nu testăm pe toată lumea

Cu doar câteva zile înainte de redeschiderea școlilor, încă mai există neclarități legate de modul cum vor funcționa acestea. Premierul a făcut câteva precizări în declarația de presă susținută, astăzi, după vaccinarea cu cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid. Șeful Executivului a precizat, astfel, că testarea elevilor cu simptome de COVID-19 vizează "situaţii excepţionale"  şi că nu va fi lumea testată din prima zi de şcoală. În plus, acesta a precizat că nu trebuie să vină părinţii cu formularul de consimţământ completat la unitatea de învăţământ. 

scoală copii epidemie coronavirus

Sorin Cîmpeanu, ANUNȚ despre formularul semnat de părinţi pentru testarea copiilor cu simptome COVID-19. Când trebuie adus la școală

Ministrul Educaţiei a declarat, vineri seară, că formularul de consimţământ nu este necesar luni, odată cu redeschiderea şcolilor. În plus, acesta a precizat că nu Ministerul Educaţiei a solicitat acest document, ci Ministerul Sănătății, adăugând că încă nu „s-a găsit” baza legală pentru a cere completarea acestui formular celor care nu prezintă simptome. Sorin Cîmpeanu a amintit că elevii care prezintă simptome de COVID-19 în timpul orelor de curs vor fi izolaţi pentru a-i proteja pe ceilalţi, urmând ca unul dintre părinţi să fie chemat la şcoală pentru a semna acordul în vederea testării.

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei Foto: Inquam Photos

Prefectura Capitalei a aprobat Hotărârea pentru începerea cursurilor! Traian Berbeceanu, anunț despre școlile care vor continua online din 8 februarie - DOCUMENT

Comitetul municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea pentru începerea școlilor! Traian Berbeceanu a anunțat câte școli din București vor continua, obligatoriu, cursurile online de luni, 8 februarie, când sunt reluate orele cu prezență fizica în unitățile de învățământ. Prefectul Capitalei a explicat că școlile respective nu pot asigura respectarea măsurilor sanitare pentru a reduce transmiterea coronavirusului în rândul elevilor și cadrelor didactice.