Articolele din categoria EDUCAŢIE:

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu trage un semnal de alarmă: "Evaluările şi-au pierdut foarte mult din relevanţă". Ce spune despre supraîncărcarea programelor școlare
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, revine în atenția opiniei publice cu noi declarații care vor crea cu siguranță valuri atât în rândul profesorilor, cât și al părinților. Astfel, potrivit ministrului, evaluările elevilor şi-au pierdut din relevanţă, iar numărul celor cu medii mari este în continuă creştere. Cîmpeanu spunâne că dacă trendul se menține "într-un an sau doi vom avea 100% elevi cu note maxime". Ministrul a vorbit și despre supraîncărcarea programelor şcolare, subliniind, cu notă de exemplu, că nu toţi elevii trebuie să înveţe geometrie vectorială.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
DECIZII la Educație - Sorin Cîmpeanu explică revenirea la sistemul moștenit din comunism, înainte de 1989: trimestre în loc de semestre
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni seară că așteaptă expertiza specialiștilor după ce a anunțat, săptămâna trecută, trecerea la trimestre în loc de semestre pentru școala din România. Șeful Educației reclamă scăderea calității învățământului în sistemul semestrial față de cel trimestrial, cum era structurat anul școlar înainte de 1989.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Școlile, invitate să își MODIFICE programul pe 15 februarie, în intervalul 11:00-14:00. Anunțul ministrului Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, astăzi, într-un comunicat de presă, cum va fi sărbătorită Ziua Națională a Lecturii, nou introdusă prin lege. Mai exact, pe 15 februarie, în toate şcolile din țară, programul se modifică astfel încât, indiferent de disciplina prevăzută în orar, de la ora 11:00 şi până la ora 14:00, vor fi organizate activităţi de lectură la care să participe toţi preşcolarii şi elevii.
Cifre oficiale: Numărul elevilor infectați a crescut cu 20% - Anunțul Ministerului Educației
Numărul elevilor infectați, mai mare cu 20% în ultima săptămână. CÂTE școli sunt în online - Anunțul Ministerului Educației
Ministrul Educației a anunțat vineri că până în prezent, în școlile, liceele, grădinițele din România sunt 32.100 de copii confirmați COVID-19 și 8.290 de angajați ai sistemului de învățământ. Este o creștere cu aproape 20% a infectărilor coronavirus într-o săptămână. În acest moment, doar 0,9% dintre școli funcționează online și 3,4% din numărul de clase sunt ăn regim online.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Testarea din școli NU se suspendă! Sorin Cîmpeanu: „2.000 pozitivi în câteva zile. Nedetectați, ar fi infectat 20.000. Sunt teste pentru 2 luni”
Sorin Cîmpeanu a anunțat că testarea în școli nu va fi suspendată și a precizat că testele din salivă ajută la prevenirea infectării, mai ales că aproape jumătate dintre cazurile testate în câteva zile au fost confirmate pozitiv prin RT-PCR. Ministrul Educației a precizat că testele din salivă care sunt alocate în acest moment ajung pentru încă două luni. 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu, anunț pentru părinți: trec sau nu școlile în online? Care este INDICATORUL de care depinde totul
Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând astfel unităţile de învăţămant din niciun judeţ nu vor trece integral în online. Precizările vin la doar câteva zile după declarația potrivit căreia săptămâna viitoare toate școlile din județul Cluj ar fi putut trece în sistem online din cauza ratei mari de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Cîmpeanu, EXPLICAȚII despre modul de funcționare al școlilor, în ciuda ratelor URIAȘE de infectare: Nici alte sisteme de învățământ din lume nu mai fac legătura cu incidența
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, astăzi, despre importanța desfăşurării activităţii şcolare cu prezenţă fizică, arătând că nici în alte ţări în care se înregistrează o rată crescută a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 nu sunt suspendate cursurile în unităţile de învăţământ.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
18,5 milioane de teste de salivă, repartizate către inspectoratele şcolare. Peste jumătate din testele antigen au fost CONFIRMATE de PCR - anunțul ministrului Cîmpeanu
Astăzi au fost repartizate către inspectoratele şcolare 18,5 milioane de teste de salivă pentru elevi şi personalul din şcoli. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în ședința de astăzi a Executivului. În context, ministrul a precizat că, în ultimele zile, din 3.000 de teste de salivă raportate, 2.000 au fost confirmate cu test PCR şi 1.000 au fost infirmate, ceea ce arată că eficienţa acestor teste este în jur de 66%.
Școală online
Ordinul comun cu regulile pentru școli a fost MODIFICAT! Ce măsuri se iau dacă un elev e depistat POZITIV și când se trece în online
Ordinul comun cu regulile pentru școli a fost modificat pentru a adapta situația din unitățile de învățământ la noile condiții decis în urma ședinței de luni a Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Este vorba despre reducerea perioadei de carantină, care era până acum de 10 zile pentru elevii nevaccinați, la regula generală de 5 zile, valabilă pentru toată lumea.