Raport devastator al Curții de Conturi privind risipa banilor publici

Saturday, 01 February 2020, 11:13 Sursă: Realitatea.NET

Potrivit raportului de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018, auditul efectuat asupra a 3.620 de instituţii publice şi companii de stat a scos la iveală prejudicii de 268 milioane de lei, cele mai mari fiind aduse prin creşterea nejustificată a salariilor, sporurilor şi premiilor sau plata unor lucrări sau servicii neexecutate.

În urma verificărilor, Curtea a sesizat organele de cercetare penală în 39 de cazuri, printre care achiziţii fictive prin falsificarea documentelor, sustragerea unor sume plătite de cetăţeni în contul impozitelor şi taxelor locale, retragerea de sume din trezorerie mai mari decât cele care trebuiau achitate conform statelor de plată, dar şi însuşirea în interes personal de fonduri publice din bugetele unor şcoli.

CUM SE IROSESC BANII LA STAT. RAPORTUL CURȚII DE CONTURI

 

  • 268 MILIOANE LEI PREJUDICIU 
  • 39 SESIZĂRI PENALE 

 

BANI IROSIȚI LA STAT PE ALCOOL ȘI PARFUM

  • Institutul de Cercetare Informatică Bucureşti
  •       - prejudiciu 2,3 milioane 

               - majorare ilegală salarii 

               - decontare bere, parfum pizza, iaurt, meniul zilei

  •     SGG - 2 angajați degeaba - prejudiciu  217.000 RON
  •     Institutul Levantului -  salarii majorate ilegal
  •     Senat - drepturi salariale necuvenite 

                Sursa:    Raport Curtea de Conturi Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-01 11:22:09
lorint

PARIURI SPORTIVE - TEAPA GS BET ABC BETTING SRL/ALLEGRIA BETTING SRL! Aceasta firma fantoma “condusa” ( ABC BETTING SRL/ALLEGRIA BETTING SRL) de un tigan pe nume Sorin Gheorghe, lucreaza prin interpusi, face evaziune fiscala la greu, plateste salarii de mizerie+ o diferenta mica la plic, la negru si insala jucatorii neacordandu-le castiguile, invocand ca e frauda de soft. Acest tigan va face puscarie. Metoda: joci si castigi, nu primesti banii pentru ca te acuza ca ai intrat in system, iti face plangere la politie si uite asa niciodata nu incasezi banii de la mafiot. NU INCHEIATI PARTENERIATE CU ACEASTA FIRMA, VETI LUA TEAPA, DACA SUNTETI JUCATORI DE ASEMENEA. FERITI-VA DE TEPARII DE LA PARIURI SP[ORTIVE : ABC BETTING SRL (GS BET) ALLEGRIA BETTING SRL, VETI CUMPARA BILETE DEGEABA!

2020-02-01 12:11:14
Gheorghe HRISCU

Eu pot să zic orice, ca atâția alții ( ... și așa spunem degeaba câte ceva aici). Dar chiar mă interesează părerea și acțiunea celor responsabili: Guvern, Parlament, Președinte, justiție, presă.

2020-02-01 13:19:49
Ăsta n ar fi atentat la siguranța nationala?

Cum ii mai protejează guvernele pe unii

2020-02-02 10:44:21
Constantin Gadea

COMISIE GUVERNAMENTALA. Guvernul Orban sa infiinteze de urgenta o Comisie Guvernamentala=CG, pentru a stabili toate infractiunile comise de banda politica BDT, condusa de Dragnea si Tariceanu, in anii de guvernare pesedista 2017, 2018 si 2019, cu toate activitatile antistatale si antioccidentale si cu stabilirea tuturor infractiunilor savarsite cu bani publici. La final, comisia respectiva trebuie sa informeze poporul roman, cu privire la situatia exacta in care s-a gasit Romania, in momentul in care PNL a luato in primire de la PSD+ALDE. In privinta banilor de la Buget cheltuiti in mod ilegal, trebuiesc identificate toate deplasarile lui Dragnea in Brazilia si in alte locatii, cu sau fara iubite sau alti insotitori. Si cat a cheltuit din banii publici in respectivele deplasari. Aceeasi identificare trebuie facuta pentru toti liderii PSD+ALDE, in special pentru banda Dragnea-Tariceanu= ( Dragnea, Tariceanu, Carmen Dan, Viorica Dancila, Teodorovici, Codrin Stefanescu, Valcov, Ser

2020-02-02 10:45:44
Constantin Gadea

DACA AR FI SA HOTARASC EU, AS INTRODUCE IN ARMATA STAGIUL MILITAR OBLIGATORIU SI AS CUMPARA IMEDIAT 32 DE AVIOANE F35. As recupera Combinatul SIDEX si mI-as face o mie de tancuri. Apoi as reintregi tara (fara razboi) si nu as mai permite nimanui sa ravneasca pe fata la teritorii romanesti. Imi doresc o Romanie respectata, in care noi romanii sa fim absolut stapani. As desfiinta orice partid mafiotic si comunistoid (cum este PSD si cele satelite inventate de spionii Oprea, Ponta si Melescanu), nu as tolera niciun partid constituit pe criterii entice, dar as permite infiintarea unui partid de stanga (al saracilor), cu conditia sa fie cu adevarat democrat si pro-occidental. Pentru toti infractorii, as gasi o cale de a-i pune la munca fortata,si sa suporte cheltuielile legate de intretinerea lor in inchisorare. As introduce in constitutie: legea ca presedintele tarii poate revoca ministri, parlamentari, magistrati din CSM si Judecatori din CCR, fiinca reprezinta in chipul cel mai inalt vo

Alte articole din: ECONOMIE