Zile grele pentru Liviu Dragnea. Mai pierde un proces

Wednesday, 22 January 2020, 21:34 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

 

Curtea de Apel Bucureşti a amânat de mai multe ori pronunţarea în acest caz, ultima dată în 15 ianuarie.

Decizia de miercuri, 22 ianuarie, nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. 

Liviu Dragnea o acuză pe Alexandra Lăncrănjan că l-a anchetat pentru abuz în serviciu în dosarul Tel Drum, deşi fapta ar fi fost prescrisă şi că ar fi furnizat presei documente din dosar.

Deşi Dragnea a făcut plângere contra procuroarei, inspectorii Inspecţiei Judiciare au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârşirea unei abateri disciplinare în cazul Alexandrei Lăncrănjan, prin urmare a fost dată soluţia de clasare. Ulterior, Dragnea a atacat rezoluţia inspectorilor judiciari la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care i-a respins contestaţia ca inadmisibilă.

Fostul lider al PSD a cerut în august 2018 ca Inspecţia Judiciară să verifice cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, susţinând că procurorii au folosit protocolul secret încheiat între Parchetul General şi SRI.

În septembrie 2018, Centrul de Investigaţii Media a scris că Liviu Dragnea a cerut Inspecției Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii au folosit protocolul încheiat între Parchetul General și SRI în 2009. În sesizarea înregistrată în 23 august 2018, Dragnea cerea inspecției judiciare să verifice "aspectele” pe care le-a sesizat și să dispună "măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”. La fiecare din cele trei dosare, Liviu Dragnea a indicat şi procurorii care le-au instrumentat.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, unde execută 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în „dosarul angajărilor fictive” de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider al PSD a introdus două căi extraordinare de atac - recurs în casaţie şi contestaţie în anulare, care au fost însă respinse definitiv de Înalta Curte. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-23 05:34:01
Inegalitatea armelor ,duce la succesul celui care..Care ce ?

Bată-vă norocul ,dle general,că bine mai ziceți,un pic cam târziu ,dar Dumnezeu e veșnic:„ EVZ: – Au existat presiuni pentru a da o anumită sentință? – Ion Panaitescu: Trebuie să plecăm de la premisa că pe vremea aceea, dar și pe vremea asta, procesele mari, procesele în care erau antrenate niște nume importante din politică și alte domenii, erau supravegheate, cum s-ar zice astăzi, ca niște câmpuri tactice. Nu îmi fac nicio iluzie că astăzi ar fi altfel. De altminteri, domnul general Dumbravă de la S.R.I. a și spus „câmpul tactic pentru noi este și aria și pretoriul instanțelor de judecată și noi urmărim cauza până când soluția rămâne definitivă”. Prin urmare, procesul lotului CPEx era supravegheat.”

2020-01-23 06:13:54
Agentul Petrov

Tara babaniera cu analfabeti si corupti ca reprezentanti ! Jegul spera ca DOVEZILE inregistrate de SRI sa fie nulificate, pentru ca ei au desctructurat sinergia in care functioneaza institutiile statului impotriva infractorilor, tradatorilor si sabotorilor !!! In mintea lor si actiunile lor, ar vrea ca infractorii si infractionalitatea sa conduca oficial, iar populatia sa fie doar o masa de slugi care sa astepte lihniti frimiturile lor aruncate ''aristrocratic'' !!!

2020-01-23 11:56:56
Judecători,ne mai inselați mult asteptările ..la cei care le avem ,desigur.

Dl Agent Petrov,văd ca aveti cuvinte ,dar cu dreptul stați mai acăterea.Infracțiunea este de rezultat :omor,arăt-mi cadavrul furi ,arată-mi că îți lipseste vitelul si se găseste la Costică, hoțul , ai băgat mâna la teschereaua statului ,contabilul ,in bilant ,a stornat cu rosu.Restul sunt pentru deliciul dv ,de a asculta ce face omul cu soția sau amanta,ca să facă un grup infracțional organizat ,de copetenta DNA,care stie ce are de făcut.Cercetați dosarele dlui Drganea și strigati cu mine, Trăiasca scumpa noastră patrie si oamenii ei,ca mine.

Alte articole din: POLITICĂ