Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zeci de persoane care au suferit la Colectiv au aprins lumânări la Ambasada Rusiei

Wednesday, 28 March 2018, 23:40 Sursă: REALITATEA.NET

"Focul nu ţine cont de loc, de naţie, de limbă. Loveşte nemilos şi lasă în urmă scrum. Devorează vieţi şi maltratează suflete. Suntem alături de victimele incendiului din Rusia", au spus cei de la Asociaţia Colectiv în anunţul lor.

"Am trecut prin aceleaşi etape acum doi ani în România şi cred că înţelegem foarte bine ce simt părinţii care şi-au pierdut copiii acolo. Vrem să transmitem că suntem alături de ei. Eu, unul sunt alături de ei, îi înţeleg foarte bine. Şi eu mi-am pierdut copilul, la 22 de ani, tot într-un loc public, unde ar trebui să mergem... Oricare dintre noi îşi imaginează că se duce să mănânce, să bea o bere sau să facă o cumpărătură într-un mall, fiind siguri că toată lumea şi-a făcut datoria şi acolo nu se poate întâmpla aşa ceva. Iată că se poate. Nu am învăţat nimic, pentru că ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru, şi vedem că nu s-a schimbat nimic", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Iancu, preşedintele Asociatiei Colectiv şi tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din octombrie 2015 din clubul omonim.

La rândul său, Elena a spus că românii înţeleg cel mai bine astfel de tragedii: "Vrem să transmitem condoleanţe familiilor care au de suferit în urma tragediei. Este până la urmă şi ceva care pe noi, românii, ne doare mai tare, poate, decât pe mulţi alţii din Europa. De ce? Nu pentru că ne-a readus în memorie, ci pentru că la noi a existat Colectiv şi faptul că s-a mai întâmplat, că se repetă... Nu contează limbă, nu contează loc, rasă, nimic, decât viaţa. Aceşti copii, ca şi ai noştri, au murit din cauza unor oameni. Sper să se rezolve şi problema noastră, a celor de la Colectiv. Eu aştept reacţia statului la ei - poate că nu vor face aceeaşi greşeală ca la noi. Sunt doi ani şi jumătate de când noi căutăm vinovaţii. Sunt absolut la vedere vinovaţii, şi cu toate aceste, se tergiversează".

Cel puţin 64 de persoane au murit, iar alte zece au dispărut, după ce un incendiu a izbucnit într-un centru comercial din oraşul Kemerovo, aflat în sud-vestul regiunii ruse Siberia. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că miercuri va fi zi de doliu naţional în memoria victimelor incendiului produs într-un mall din oraşul rus Kemerovo.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL