Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vladimir Putin, SINGUR, în pandemia de COVID/RECORD de infectări în 24 de ore, bilanț TOTAL, spre pragul de 200.000

Saturday, 09 May 2020, 17:44 Sursă: realitatea.net

 

Preşedintele Vladimir Putin a anulat sine die parada militară tradiţională din Piaţa Roşie din Moscova de Ziua Victoriei, din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Numărul infectărilor din Rusia a ajuns sâmbătă  la 198.676, dintre care numai 10.817 numai în ultimele 24 de ore. Dintre toți cei infectați, peste 2.300 se află în stare critică în spitale. Au murit până la această dată 1.827 de ruși, dintre care peste 100 în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, de la izbucnirea epidemiei în Rusia s-au vindecat peste 31.000 de oameni.

Rusia a celebrat sâmbătă 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

Liderul de la Kremlin a depus, sâmbătă, o coroană de trandafiri roşii la flacăra eternă a monumentului în memoria eroilor, în centrul capitalei. El a promis că "vom sărbători amplu şi solemn această aniversare", la o dată ulterioară.

După discursul lui Putin, a urmat defilarea unei coloane de soldaţi, în acordurile imnului naţional intonat de o fanfară militară, în timp ce pe deasupra treceau 75 de aeronave militare, printre care avioanele de luptă invizibile Suhoi Su-57, cele mai avansate din arsenalul Rusiei. Avioane militare au lansat fum alb, albastru şi roşu - culorile tricolorului rus.

În cinstea victoriei din 1945 au avut loc parade aeriene şi în alte oraşe din Rusia, dar unele evenimente de acest gen au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. Ministerul apărării a anunţat că se vor lansa şi artificii în întreaga ţară. În locul procesiunilor publice, anul acesta ruşii au postat online fotografii ale celor căzuţi în război, imaginile fiind preluate şi de televiziunea de stat.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL