Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vladimir Putin: Servicii secrete străine încearcă „să influențeze” Rusia

Wednesday, 28 June 2017, 21:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Este evident că intensificarea activităţii serviciilor secrete străine este îndreptată împotriva Rusiei şi vecinilor noştri", a declarat Vladimir Putin cu prilejul unui discurs ţinut în faţa unor membri ai serviciilor ruse de informaţii externe, potrivit Kremlinului. 

Pentru preşedintele rus, serviciile secrete străine încearcă "să influenţeze procesul politicii interne şi sociale din ţara noastră". 

În 2015, Vladimir Putin a semnat o lege care a permis desemnarea unora dintre organizaţiile străine active în Rusia ca "indezirabile", acuzate că doresc să influenţeze viaţa politică şi societatea rusă. 

O altă lege votată în 2012 obligă ONG-urile care beneficiază de finanţare externă şi au o "activitate politică" să se înregistreze ca "agent al străinătăţii". 

La jumătatea lunii iunie, liderul de la Kremlin a acuzat compania britanică BBC că îi face "propagandă" opozantului rus Aleksei Navalnîi. 

Pentru Vladimir Putin, Rusia se confruntă, de asemenea, cu "tentative de a frâna dezvoltarea sa, de a impune confruntarea, de a destabiliza regiunile care se află în vecinătatea graniţelor noastre". 

Serviciile secrete străine nu ezită "să susţină" şi "să utilizeze ca armă grupări teroriste şi extremiste" împotriva Rusiei, a mai afirmat liderul de la Kremlin, fără să ofere detalii.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL