Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viorica Dăncilă, lovitură pentru Tăriceanu: A propus miniștri de la ALDE în locul demisionarilor

Wednesday, 11 September 2019, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii PSD și-au schimbat radical planurile. Viorica Dăncilă nu va mai veni cu Guvernul pentru vot în Parlament. Pentru a evita procedura, Viorica Dăncilă a propus tot membri ALDE în locul celor care au demisionat, parlamentari nemulțumiți de decizia ieșirii de la guvernare. Strategia ar fi fost stabilită aseară, într-o ședință restrânsă, care a avut loc la Guvern.

După deciziile luate, Viorica Dăncilă a făcut o declarație de presă în care a explicat planul său pentru a depăși criza din Guvern și a nominalizat noile propuneri de miniștri.

”Este important să continuăm guvernarea. Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru membrii ALDE care au decis să respecte votul din 2016 și programul de guvernare asumat împreună.

Pentru că pe 12 septembrie expiră interimatul la MAI, pe 18 septembrie expiră interimatul la Educație, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice e vacantă fac următoarele propuneri: MAI - Dan Chirilă,  Educație - Camelia Gavrilă, Vicepremier - Dan Matei.

Sper ca de această dată domnul preşedinte Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României şi nu ca şi candidat. Trebuie să primeze interesul României şi al românilor. Trebuie să acţionăm astfel încât oamenii să îşi primească salariile, pensiile, sa încurajăm acele proiecte care sunt importante pentru români. Când vine vorba de interesul românilor, trebuie să acţionăm cu foarte multă responsabilitate”,  a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a propus-o la Ministerul Mediului pe Grațiela Gavrilescu, la Enerigie pe Ion Cupa, pentru Relația cu Parlamentul a fost nominalizat Ștefan Băișan, iar la MAI pe Dan Chirilă și la Ministerul Educației Camelia Gavrilă. Totodată, Dăncilă l-a propus vicepremier pe Dan Matei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL