VIDEO Gest disperat la Judecătoria Iași. Umilită în scaunul cu rotile

Wednesday, 11 December 2019, 19:06 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Gest disperat al unor părinți din județul Iași pentru fata lor, de 19 ani. Aceștia și-au dus fata în scaun cu rotile la Judecătoria Iași pentru a-i convinge pe magistrați să dea mai repede sentința. Tânăra este paralizată de 4 ani după ce a fost lovită, pe trecere de pietoni, de mașina condusă de un comisar al Gărzii de Mediu Iași.

 

Părinţii fetei au încercat să înduplece judecătorii și la termenul de marți au adus-o şi pe fiica lor, în scaunul cu rotile, în faţa instanţei. Copila a fost cărată pe braţe de jandarmi, până la etajul unu al Judecătoriei Iași, apoi, după dezbaterea din sală, a fost luată din nou pe sus şi coborâtă la parter.

Coșmarul familiei a început în anul 2015 când fiica lor, atunci în vârstă de 15 ani, a fost lovită pe o trecere de pietoni în localitatea Valea Lupului, în timp ce mergea spre şcoală. A fost târâtă 30 de metri pe capota mașinii. Tânăra a ajuns la spital în comă. fiind ţinută în viaţă de către aparate, timp de câteva săptămâni. A ieşit din comă după o lună de zile, iar pentru că nu a beneficiat de proceduri de recuperare de ultimă generaţie, ea a rămas în aceeaşi stare. În urma accidentului din 2 decembrie 2015, adolescenta a rămas paralizată. De atunci își petrece zilele în pat și în scaunul cu rotile.

„Dintr-o fată veselă de 15 ani, a ajuns ţintuită la pat, paralizată: doar ochii i se mai mişcă”, povestesc părinții îndurerați.

Acţiunea penală în cazul accidentului fetei s-a pus în mişcare abia după trei ani, pe 30 august 2018.

Tatăl fetei susține că anul viitor şoferul vinovat, un comisar al Gărzii de Mediu, ar putea scăpa de pedeapsă deoarece faptele se prescriu dacă nu se ajunge la o sentinţă.

Magistraţii au decis însă admiterea în dosar de noi probe, la solicitarea șoferului care a accidentat-o pe fată. Astfel, a fost stabilit un nou termen în proces pentru 14 ianuarie, anul viitor.  

 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-11 21:29:21
Legislatie de viermi, otoritati la nivel de dincai !!!

Dupa 3 ani mai “admiti” probe !? Dupa ce nu ai facut nimic, blestemati sa fiti cu copii vostri ! Nici macar DREPTATE nu vreti sa dati unui copil nenorocit de un imbecil !? Promovati imbecilismul si infractionalitatea si vreti pensii speciale dupa 15 ani de munca !!!?

2019-12-11 21:32:35
CRIMA se prescrie in legislatia pesedeilor !!!

La ei toate hotiile si crimele se prescriu ....

2019-12-12 10:48:31
johnneil

Magistratii sa iasa la pensie dupa max 20 de ani de activitate si cu pensii de peste 50000 lei/luna.

Alte articole din: SOCIAL