Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victorie CATEGORICĂ a lui Iohannis la Munchen. Diaspora germană a votat "emanciparea naţională"

Monday, 17 November 2014, 13:07 Sursă: REALITATEA.NET

Românii din Bavaria şi Tirolul Austriac au acordat 3.964 de voturi candidatului Klaus Johannis, în timp ce Victor Ponta a primit doar 81 de voturi, transmite pentru REALITATEA TV jurnalistul român stabilit în Germania, Mihai Rusu.

"Intr-o duminica foarte agitata pentru cei 5.000 de compatrioti si compatrioate care au asteptat 7-8 ore la Consulatul General al Romaniei din München, ca sa voteze, rezultatul este cel asteptat. Tineri intre 20 si 40 de ani alaturi de alte categorii de virsta, au trecut peste orice fel de obstacole ridicate de catre MAE si Guvernul Romaniei pentru a-l vota pe Klaus Johannis", spune fostul corespondent al postului Europa Liberă.

Potrivit lui Mihai Rusu, „Gindeste nemteste si alege romaneste", sloganul noului Presedinte, a functionat perfect la München, intrucit electoratul din Diaspora germana "a stampilat emanciparea nationala".

"Din pacate, 1.000 de cetateni/cetatene nu au reusit sa-si exercite pina la ora 21, ora locala, dreptul la vot, fiind victimile „fluidizarii" (in ritm de rac) anuntate de catre MAE Melescanu si PM Victor Ponta. In urma acestui gest anti-constitutional dar si pe fondul unei organizari interne de umilire si de injosire a MAE, electorii nostri au fost supusi unui supliciu de a sta la o coada pe cite 7 intr-un rind, manifestind 14 ore cu sloganuri generate de frustrarea generala: „Ponta nu bloca, tara nu e a ta"; „votam si nu pontam" sau „Johannis Presedinte, pentru are mai multa minte"!", arată Mihai Rusu.

Inainte de inchiderea alegerilor, cei care si-au dat seama ca nu vor mai reusi sa ajunga in fata comisiei electorale, au declansat un protest strigind „hotii, hotii"sau „ noi de aici nu plecam pina nu votam", potrivit jurnalistului român stabilit în Germania.

In vederea asigurarii procesului de vot dar si a ordinii publice, politia din München a luat masuri deosebite prin prezenta a 15 echipaje mobile plus forte speciale. "Atunci cind ai nostri au inceput cu strigaturile, un politist a oferit chiar porta-voce liderei demonstrantilor, semn de solidaritate cu romanii", mai spune Mihai Rusu.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE DIASPORA: Număr RECORD de alegători în străinătate

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL