Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veşti bune despre micuţii bolnavi de sindrom hemolitic uremic de la Spitalul Marie Curie

Tuesday, 15 March 2016, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Dr. Bălgrădean a explicat, în faţa jurnaliştilor prezenţi, care este starea micuţilor internaţi la Spitalul Marie Curie din Capitală.

"Niciunul dintre cei doi copii sosiţi ieri nu are SHU (sindrom hemolitic uremic). E momentul să mai temperăm activitatea agitată din ultimul timp, cred că ne încadrăm în perioada de primăvară în care infecţiile digestive sunt multe la copii. Sigur, lumea e speriată şi orice diaree ajunge la medic, ştim că şi SHU poate începe aşa. Un copil de doi ani şi jumătate din Zimnicea are verotoxina pozitivă. Lucrurile stau bine, nu are niciun fel de semne ale SHU. Al doilea e un copil de 7 luni din Turnu Măgurele, şi el venit la spital pentru scaune diareice cu sânge. Se infirmă SHU şi în cazul său.

Atât puştiul de la Mioveni, cât şi primul copil de la Feteşti, care consumase supa de pui, se simt bine şi vor părăsi spitalul în următoarele zile.

Fetiţa care a consumat carne din sarmale va rămâne la spital, starea sa nu este bună. Are acest SHU şi va necesita zile lungi de tratament.

Vă pot spune că 11 din cei 16 copii internaţi cu SHU au plecat acasă".

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL