Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VACANŢA DE PAŞTE 2018. Elevii mai au doar o lună de şcoală!

Saturday, 03 March 2018, 14:43 Sursă: REALITATEA.NET

VACANTA DE PASTE 2018. Vacanta de vara va incepe in 16 iunie si se va incheia pe 9 septembrie 2018.

Pentru clasele termanale de la liceu, anul scolar se va incheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile in data de 8 iunie 2018.

De mentionat este si faptul că ca elevii din clasa a XII-a vor sustine competentele lingvistice si digitale la inceputul celui de al II-lea semestru, in luna februarie.

VACANTA DE PASTE 2018. Vacante scolare 2018:

31 martie – 10 aprilie 2018 – vacanta de primavara/vacanta de Paste

15 iunie – 9 septembrie 2018 – vacanta de vara.

Vinerea Mare, zi liberă

Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, va deveni zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, potrivit unui proiect de act normativ care a primit chiar astăzi votul decisiv al Camerei Deputaților și care urmează să ajungă, pentru promulgare, la președintele României. Din moment ce proiectul are șanse mari să intre în vigoare chiar de luna viitoare, salariații se vor bucura, pentru prima oară, de timp liber în Vinerea Mare începând din acest an. Anul acesta, Vinerea Mare va fi pe 6 aprilie, iar Paștele - pe 8 și 9 aprilie.

Propunerea legislativă pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, care prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare legală și nelucrătoare în lista celor deja existente în Codul Muncii, a primit azi votul decisiv al deputaților. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege are nevoie de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

Practic, acest proiect, dacă va fi adoptat, va modifica lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Mai exact, prin adăugarea Vinerei Mari, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, la lista sărbătorilor nelucrătoare, aceasta va număra nu mai puțin de 15 astfel de zile.

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și a Postului Mare, fiind și una dintre cele trei zile de sărbătoare religioasă creștină (Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare) numite “Triduum Sacrum” și este considerată unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase din an.

Lista sărbătorilor legale și nelucrătoare în care nici elevii nu merg la şcoală

  • 1 mai (Ziua Muncii);
  • 1 iunie (Ziua Copilului);
  • prima și a doua zi de Rusalii;
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului);
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei);
  • 1 decembrie (Ziua Națională a României);
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL