Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un român, erou în Italia, după salvarea miraculoasă a unui copil: cele 12 minute de aur

Thursday, 02 July 2020, 11:46 Sursă: realitatea.net

 

Intervenția românului de 38 de ani, la Ostia, a fost salvatoare și a durat 12 minute, conform „La Repubblica”.

Alin, salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, expert în curse cu obstacole precum „Spartan Race”, a povestit momentele tragice, când, dacă nu ar fi avut pregătirea pe care o are, copilul de 12 ani ar fi riscat probabil să nu se mai trezească, scrie stiridiaspora.ro.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, spune Alin.

„Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>”, a mai povestit salvamarul român.

Intervenția salvatorului a durat 12 minute foarte lungi.

Salvamarul povestește că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit, l-a asigurat că fiul ei este bine și a fost externat.

„Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital.

„Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de salvări nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine”, a spus Alin, care este, la rândul lui, tată a doi copii.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL