Un nou scandal zguduie lumea mondenă. O cunoscută cântăreață este acuzată de evaziune fiscală

Wednesday, 08 November 2017, 22:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cântăreața de origine columbiană Shakira s-a folosit de tertipuri pentru a nu-și plăti taxele la stat aferente încasărilor din drepturi de autor.

Cântăreața care locuiește în Barcelona apare în acte ca având domiciliul în Bahamas și se pare că a tranzacționat 31,6 milioane de euro în Malta și Luxemburg. Aceste date au fost dezvăluite de publicația “Le Monde”, care s-a implicat activ în Paradise Papers, ampla investigația jurnalistică desfășurată de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații.

Avocatul vedetei, Ezequiel Camerini, a justificat toate aceste acțiuni declarând că se află în tot dreptul legal să acționeze astfel. De asemenea, gestionarea celor 31,6 milioane de euro se realizează, începând cu anul 2007, prin societatea malteză Turnesol Limited, care „îndeplinește toate cerințele legale să funcționeze că atare“, a mai adăugat avocatul.

Conform unica.ro, se speculează că anularea primului concert al Shakirei din turul mondial El Dorado, ar fi avut legătură cu acest aspect deoarece cu puțin timp înainte de scandal, Shakira și-a anulat concertul în Germania pe motiv că medicul i-ar fi recomandat pauză vocală că urmare a forțării excesive a vocii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL