Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Un mare scriitor rus a MURIT. Tragedie pentru Rusia

Monday, 03 April 2017, 18:34 Sursă: Agerpres

Poetul de origine rusă Evgheni Evtușenko, o voce de seamă a ''dezghețului'' literar din anii '60 din perioada poststalinistă, a decedat în Statele Unite, la vârsta de 85 de ani, informează Reuters citând o informație publicată sâmbătă de agenția TASS.

''Evgheni Aleksandrovici Evtușenko a plecat în eternitate'', scrie TASS care îl citează pe Mihail Morgulis, un prieten apropiat al lui Evtușenko, ce ar fi discutat cu fiul poetului.

Născut în 1932, Evtușenko a publicat peste 150 de culegeri de poezii. Prima sa carte, ''Cercetașii viitorului'', a fost editată în 1952, pe vremea când autorul era cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor Sovietici. În 1963, el a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.

S-a remarcat în mod special în scurta perioadă a dezghețului literar din vremea în care la conducerea Partidului Comunist se afla Nikita Hrușciov, însă a manifestat de multe ori o relație de ambivalență cu autoritățile comuniste.

Conform unei știri difuzate vineri de agenția TASS, poetul, care s-a mutat în Statele Unite în 1991, fusese internat în spital în stare critică.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL