Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un cercetător rus, oprit să intre în România. Care e motivul

Wednesday, 04 March 2020, 06:45 Sursă: Realitatea.NET

Ambasada Rusiei acuză că un cercetător rus, A.I.Umnov-Denisov, a fost reținut luni de către autoritățile române de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București și trimis înapoi în Rusia, cu zborul de marți, 3 martie.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi trebuit să susțină luni la Centrul Rus de Știință și Cultură o prezentare pe tema „Triburile dacilor: cine și de unde sunt”.

El venise în România pentru a-și prezenta tezele pan-slaviste, care susțin că limba română nu are nici o legătură cu limba latină.

Aceste teze sunt utilizate în mod constant de propaganda oficială rusă pentru a slăbi legătura dintre România și Occident.

„Spre regretul profund al reprezentanților societății științifice și universitare din România și Bulgaria adunați în sala Centrului Rus de Știință și Cultură, lectorul însuși nu a putut participa la eveniment fiindcă, în ciuda primirii la termen a vizei de intrare la Consulatul General al României la Sankt Petersburg, acesta a fost reținut de către autoritățile de frontieră la aeroportul „Henri Coandă” din București. Cercetătorului rus i s-a anunțat despre interdicția de a intra pe teritoriul României și ca urmare acesta a fost nevoit să plece în patria sa cu zborul următor la 3 martie”, a scris pe Facebook Ambasada Rusiei.

„Sperăm că în viitor nu se vor crea obstacole artificiale în calea dezvoltării legăturilor științifice ruso-române. Nota respectivă a fost trimisă de către Ambasada Rusiei la MAE al României la 3 martie 2020”, a mai scris Ambasada Rusiei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL